Halkalı Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Halkalı Okyanus Anadolu Lisesi Öğrencileri Kadir Has Üniversitesinde
Halkalı Okyanus Anadolu Lisesi Öğrencileri Kadir Has Üniversitesinde Halkalı Okyanus Anadolu Lisesi Öğrencileri Kadir Has Üniversitesinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
2 Mayıs Pazartesi Günü Halkalı Okyanus Anadolu Lisesi Psikoloji Kariyer Kulübü Öğrencileri, Rehber Öğretmeni Serkan Pedük Rehberliğinde Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsüne Gezi Düzenlediler.

Tanıtım koordinatörü Kübra Çakır tarafından karşılanan öğrenciler, üniversite konferans salonunda Psikoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Rita Krespi’nin, Psikoloji bilimini tanıtıcı konuşmasına katıldılar. Doç. Dr. Rita Krespi konuşmasında, “ Teknolojik gelişmelere bağlı olarak hızlanan ve karmaşıklaşan hayatımızda, psikolojinin önemi ve uygulama alanları gittikçe artmaktadır. Bölümümüzün temel amacı, öğrencilerimize psikoloji alanında güncel ve sağlam temellere oturmuş olan kuramsal ve uygulamalı bilgi ve becerileri kazandırmaktır. Bu amaç doğrultusunda akademik kadromuzu Türkiye, Avrupa ve ABD’nin önde gelen üniversitelerinde eğitimini tamamlamış, psikolojinin çeşitli alt alanlarında uzmanlaşmış, uluslararası ve ulusal çerçevede yayın yapmış öğretim üyelerinden oluşturduklarını” belirtti.

Doç. Dr. Rita Krespi konuşmasının devamında;

“Mezunlarının, psikolojinin alt alanları ve diğer bilim dalları arasındaki ilişkileri kavrayan, zihinsel ve duygusal süreçleri anlayan ve sorgulayan, kişisel psikolojik sorunları inceleyebilen, mevcut psikolojik uygulamaların iyileştirilmesine yönelik öneri geliştirebilen, araştırmacı, etik ilkelere bağlı, sorumluluk alabilen, üretken, etkili iletişim kurabilen, kültürlerarası ve kişilerarası farklılıklara değer veren bireyler olmasını hedeflediklerinin” üzerinde durdu. Öğrencilerin merak ettikleri sorularıda yanıtlayan Doç. Dr. Rita Krespi, konuşmasının bitiminde Okyanus Kolejlerine, kariyer kulüpleri yoluyla öğrencilerine sağladıkları bu olanaklar için teşekkür etti.

Söyleşinin devamında Tanıtım görevlisi Özlem Filmer, Kadir Has Üniversitesinin vizyonu, bursluluk olanakları ve eğitim ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Rezan Has Müzesini de gezen öğrenciler, programın bitimiyle birlikte toplu olarak okullarına geri döndüler.

 

 


Haber
:
Şenay Çolak
Editör
:
Kuzey Kayahan SARAN
Fotoğraf
:
Şenay Çolak
Tarih
:
03 Mayıs 2016, Salı 17:51
Okunma
:
1.500 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları