Halkalı Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Halkalı Okyanus Anadolu Lisesi “Çocuğunuzun Kariyer Haritası” Semineri
Halkalı Okyanus Anadolu Lisesi “Çocuğunuzun Kariyer Haritası” Semineri Halkalı Okyanus Anadolu Lisesi “Çocuğunuzun Kariyer Haritası” Semineri
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
19 Kasım Cumartesi günü Halkalı Okyanus Anadolu Lisesi velileri, okul kampüsünde veli toplantısında bir araya geldiler.

19 Kasım Cumartesi günü Halkalı Okyanus Anadolu Lisesi velileri, okul kampüsünde, veli toplantısında bir araya geldiler.

İlk olarak, okul konferans salonunda rehber öğretmen Serkan Pedük “Çocuğunuzun Kariyer Haritası” adlı sunumuyla Okyanus Kolejlerinin kariyer odaklı eğitim programı hakkında bilgi verdi.

Kariyer Odaklı Eğitim Programı

Serkan Pedük, “Eğitimin bireyi; birey olarak, sosyal bir varlık olarak ve meslek elemanı olarak insan olarak yetiştirmeyi hedeflediğini, bu sürecin içinde gençlerin ben kimim?” sorusuyla birlikte çakıştığı düşünülür. İnsan yaşamının uzun bir bölümünü eğitim süreci, sonraki bölümünü de mesleki yaşamları etkilemekte. Mesleki kararların oluştuğu dönem ise ergenlik dönemi ile çakışmaktadır. Bu durumda kariyer gelişimine etki eden faktörlerini, gören yerden eğim programının oluşturulmasının, Okyanus Kolejlerinin vazgeçilmez unsuru olduğunu” belirtti.

“Okyanus Pusulam”

Serkan Pedük sunumuna şöyle devam etti; “Okyanus kolejlerinde kariyer odaklı eğitim programında MAPP Kariyer Testi uygulamaktadır. Bugün dünyada, her 30 saniyede bir kişi tarafından uygulanmakta olan bireyler için kapsamlı online kariyer testini biz, 9-10-11 ve 12.sınıf öğrencilerine uygulamaktayız. Bu çalışmanın devamında oluşturulan Kariyer kulüpleriyle lise döneminde öğrencilerimiz, geleceğin mesleklerini tanımakta ve meslek uzmanlarıyla bir araya gelmektedir. Bu çalışmanın en önemli ayağında ise “Okyanus Pusulam”ile  öğrencilerimizin performansını anlık takip ederek, mevcut durumlarına dair geri bildirimler alındığını ve çalışma planını sürekli güncellemesiyle, detaylı bir eksik kazanım analiz raporu oluşturulduğu ve öğrencilerimizi hedef odaklı çalıştırmasıyla eksiklerini en kısa sürede tamamlanmasının sağlandığını” belirtti.

Rehber öğretmen Serkan Pedük sunumunun sonunda, online olarak, Mapp kariyer testi ve Okyanus Pusulam uygulamasını gerçekleştirerek programını tamamladı.

Konferansın bitimiyle beraber veliler, sınıflara geçerek sınıf Koçları ve branş öğretmenleriyle birebir görüşerek, öğrencileri hakkında bilgi aldılar.


Haber
:
Sena Akdemir
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Sena Akdemir
Tarih
:
22 Kasım 2016, Salı 17:20
Okunma
:
1.159 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları