Halkalı Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Gösterecek Deneyimiz Var Etkinliği
Gösterecek Deneyimiz Var Etkinliği Gösterecek Deneyimiz Var Etkinliği
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Halkalı Okyanus Koleji Lise Kademesindeki görevli öğrenciler Kimya öğretmenleri Aysel Çerkezoğlu eşliğinde 12 Nisan Perşembe günü “Gösterecek Deneyimiz Var” etkinliğini gerçekleştirdi.

9/A sınıfından Çağrı Özdamar, Ata Yıkılmaz, 9/B sınıfından Nil Şahin, 9/C sınıfından Amir Hossesin Jahanian, Göktuğ Aydın, Çağla Adıgüzel, İlayda Gıyın , 10/A sınıfından Nursima Şarkbay, Beyza Bayramçavuş 10/B sınıfından Beyza Kutluhan, Şevval Sude Bayar ve Cansu Yakut yaptıkları birbirinden ilginç kimya deneyleri ile hem bilgilerini pekiştirdi hem de arkadaşları ile bu bilgileri paylaştılar.

Kuru Buz Baloncukları

Cansu Yakut yaptığı deney ile kuru buzun ( katı karbondioksit) süblimleşmesini ve su ile tepkimesini arkadaşlarına gösterdi. Karbondioksit gazının süblimleşmesi ve oluşan baloncuklar, öğrencilerin beğenisini kazandı.

Sıcak Buz

Sodyum Asetatın kristallenmesi ekzotermik bir olay olduğu için ısı açığa çıkarken aynı zamanda buz oluşur. Çağrı Özdamar ve Ata Yıkılmaz yaptıkları deneyde sodyum asetatın çözeltisine etki uygulayarak sıcak buz elde ettiler.

Sarı Çamur

Kurşun (II) nitrat ve potasyum iyodür çözeltileri tepkimeleri girdiğinde, suda çözünmeyen kurşun (II) iyodür katısı elde edilir. Amir Hossesin Jahanian ve Göktuğ Aydın deney sonucunda suda çözünmeyen sarı renkli kurşun (II) iyodür katısını elde ettiler.

Bukalemun Sıvısı

Geçiş metalleri redoks tepkimeleri sonucunda renk değiştirebilirler. Deneyde görevli olan Çağla Adıgüzel ve İlayda Gıyın, mor renkli permanganatın sodyum hidroksit ve

sükroz ile tepkimesinden manganat elde ederek yeşil çözelti oluşturdular. Yeşil manganat çözeltisinin bir süre sonra mangan (IV) oksite dönüşerek, çözelti renginin turuncu olduğunu arkadaşlarına gösterdiler.

Lav Lambası

Alka-Seltzer tabletini yağ ve su karışımına atan Beyza Bayramçavuş ve Nursima Şarkbay, tabletin suda çözünmesi esnasında açığa çıkan karbondioksit gazının oluşturduğu baloncuklar ile lav lambası yaptılar.

Magnezyum Şeridi Yakma

Nil Şahin, magnezyum şeridi yakarak magnezyum oksit maddesini elde etti.Magnezyum şeridinin yanması esnasında açığa çıkan sarı alev öğrencilerin dikkatini çekerek, kimyaya olan ilgilerini de arttırdı.

Fildişi Macunu

Hidrojen peroksit, su, deterjan ve potasyum iyodür ile tepkimeye girerek oksijen gazının açığa çıkmasını sağlar. Oksijen gazının açığa çıkması çok hızlı gerçekleşen ekzotermik bir tepkimedir. Beyza Kutluhan ve Şevval Sude Bayar fildişi macunu deneyini yaparak, arkadaşlarına görsel bir şölen yaşattılar.


Haber
:
Merve Kalyoncu
Editör
:
İbrahim Aslan
Fotoğraf
:
Merve Kalyoncu
Tarih
:
12 Nisan 2018, Perşembe 17:02
Okunma
:
1.807 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları