9/B sınıfından Selin Keskin, Ece Nur Türk, Beste Özçelik, Sıla Koçak, İrem Kamçı, 10/A sınıfından Eren Baylar, Melihcan Kalyon ve 10/B sınıfından Mirlinay Bayka yapıkları deneylerle hem bilgilerini pekiştirdi hem de arkadaşlarına bu deneyleri sunma imkanı buldu.
Mayalar Canlı Mı?
Deneyde görevli İrem Kamçı ve Mirlinay Bayka hazırladıkları deney düzeneğindeki bira mayası mantarının gerçekleştirdiği hücresel solunum sonucu açığa çıkan karbondioksit gazı ile balonun şiştiğini kanıtlamış oldular.
Havuçları Haşlasak da mı Saklasak?
Haşlanmış, çiğ ve dondurulduktan sonra yeniden oda sıcaklığına ısıtılmış aynı miktardaki havuçları deneylerinde kullanan Beste Özçelik ve Sıla Koçak sıcaklığın enzim etkinliği üzerine etkisini araştırdı. Hidrojen peroksit koydukları havuç dolu deney tüplerinden sadece haşlanmış havucun bulunduğu tüpte bir reaksiyon olmamasını enzimlerin sıcaklıkta bozulması olarak açıklayan öğrenciler deneyi başarıyla tamamladı.
Sütün Deterjanla İmtihanı
Gıda boyasının süt yüzeyinde deterjan etkisi ile yayılmasını gösterdikleri deneyi görsel bir şölene dönüştüren öğrenciler Selin Keskin ve Ece Nur Türk, deneylerinde sütün yüzey geriliminin bu duruma neden olduğunu açıkladılar.
Glikoz vs Nişasta
Seçici geçirgen zardan glikoz ve nişastanın difüzyonu gözlemlemeyi amaçlayan görevli öğrenciler Eren Baylar ve Melihcan Kalyon deney sonucunda sadece glikoz moleküllerinin difüzyonla geçebildiğini ispatlamış oldular.
Haber | Merve Kalyoncu | |
Editör | İbrahim Aslan | |
Fotoğraf | Merve Kalyoncu | |
Tarih | 12 Nisan 2018, Perşembe 16:54 | |
Okunma | 1.443 defa okunmuş |
Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?