Halkalı Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Anadolu Lisesi Öğrencileri Koç Üniversitesinde
Anadolu Lisesi Öğrencileri Koç Üniversitesinde Anadolu Lisesi Öğrencileri Koç Üniversitesinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
07 Nisan Perşembe Günü Halkalı Okyanus Anadolu Lisesi 11. Sınıf Öğrencileri, Rehber Öğretmeni Serkan Pedük, Coğrafya Öğretmeni Nuray Oktan Kırca, Biyoloji Öğretmeni Dilek Korkmaz ve Matematik Öğretmeni Sinem Yıldırım’ın -Rehberliğinde Sarıyer/Garipçe'de Kahvaltı Yapıp, Koç Üniversitesine Akademik Gezi Düzenlediler.

Okuldan toplu olarak Garipçe'ye gelen öğrenciler, burada deniz kenarında özenle hazırlanmış kahvaltılarını yaptılar. Kahvaltı sonrası sohbet eden öğretmen ve öğrenciler Koç üniversitesine hareket ettiler.

Koç Üniversitesinde tanıtım birimi tarafından karşılanan öğrencilere üniversite tanıtımı, amfi tiyatro alanında gerçekleştirildi. Aynı zamanda üniversitenin Tıp bölümünde öğrenci olan Oğuzhan Akalın tarafından yapılan sunumda, “Okullarında tüm bölümlerde İngilizce hazırlık olduğunu, öğrencilerin hangi bölümde olursa olsun “Çekirdek” program uygulandığını; ilk yıllarda bölüm derslerinin dışında farklı derslerde alınabilmekte olduğunu, böylece öğrenci donanımının artırma çabası içinde olduklarını,  ayrıca öğrenci isterse bu program içinde başka bir programa da geçebileceğini” belirtti. ”Okulun yurtlarında 3000 öğrencinin kaldığını, 24 saat giriş çıkışın serbest olduğunu, oda arkadaşını seçebildiğini ve kampüsün havuz, spor gibi bütün olanaklarından yararlanabileceklerini” söyledi.

Tanıtımın ardından öğrenciler soru sorarak üniversiteyi tanımaya çalıştılar. Özellikle öğrencilerin "Koç Üniversitesine nasıl girebiliriz?" sorusuna cevaben Oğuzhan Akalın “Ben 11. sınıfın yazında çalışmaya başladım, en kötü şartlarda 1-2 saatin altına hiç düşmedim, sizler şimdiden başlarsanız benden daha şanslı olacaksınız, çünkü daha 11. sınıfsınız” dedi.

Kampüs turu yapılarak öğrenciler üniversiteyi yakından tanıma fırsatı yakaladılar. Programın bitimiyle öğrenciler toplu olarak okullarına geri döndüler.

 


Haber
:
Şenay Çolak
Editör
:
Kuzey Kayahan SARAN
Fotoğraf
:
Şenay Çolak
Tarih
:
08 Nisan 2016, Cuma 14:46
Okunma
:
1.942 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları