Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Ataşehir Okyanus Kolejinde Öğrenciler Scratch Programı İle Kod Yazmayı Öğreniyor
Ataşehir Okyanus Kolejinde Öğrenciler Scratch Programı İle Kod Yazmayı Öğreniyor
  • Paylaş
Ataşehir Okyanus Koleji Ortaokul Öğrencileri Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinde Scratch programı ile kod yazmayı öğreniyorlar.

Bir grafik programlama dili olan Scratch programı ile hazır kod blokları kullanarak kodlama yapan öğrencilerimiz, kendi program ve oyunlarını yapmak için gerekli olan temel becerileri elde ediyorlar.

Scracth programı ile öğrencilerimiz hazır kod bloklarını üst üste ve yan yana kullanarak “Sürükle-Bırak” özelliği ile kodlama yapıyorlar ve aynı zamanda algoritma mantığını geliştiriyorlar. Scracth ile resim, ses, müzik gibi çeşitli medya araçlarını bir araya getirebilen öğrenciler, kod yazmanın temelini kod blokları ile oluştururken aynı zamanda da kullanacakları program, interaktif hikâyeler, animasyon ve bilgisayar oyunları tasarlayıp bu tasarımlarını blok kodlar ile yazılıma dökmenin ve programlama öğrenmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyorlar.


Haber
:
İsmail Aykılıç
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Özlem Yamak
Tarih
:
28 Kasım 2016, Pazartesi 10:40
Okunma
:
1.199 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları