Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | "YGS'ye Sayılı Günler Kala, Üniversite Yolcusu Arkadaşım Merhaba!"
"YGS'ye Sayılı Günler Kala, Üniversite Yolcusu Arkadaşım Merhaba!"
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri’nde “Career Focused Talent Development” Kariyer Odaklı Yetenek Gelişim Programı ile 4 yıldır üniversite giriş sınavına hazırlanan öğrencilerin, önünde 30 günlük bir zaman kaldı.

Öğrenciler, 15 Mart 2015 Pazar günü hayallerindeki üniversite için ilk etabı geride bırakacaklar. 15 Mart 2015 Pazar günü yapılacak YGS'ye 2 milyon 126 bin 681 aday başvurdu.  2 milyondan fazla adayın birbirleriyle yarışacağı sınava sayılı günler kala öğrencilerin neler yapması gerektiğini, YGS’de Okyanus Kolejleri eğitim kalitesini ve Okyanus Kolejleri farklarını Okyanus Kolejleri Lise Bölüm Başkanı Ömer Açıkyürek ve PDR Bölüm Başkanı Bora Serhat Çelik anlattı.

Okyanus Kolejleri Lise Bölüm Başkanı Ömer Açıkyürek öğrencilere eksik konu bırakmamalarını ve sınav öncesinde planlama yapmaları gerektiğini vurguladı.

Öğrenciye Özel Analiz

Öğretim yılının ilk dönemde yaklaşık 2 haftada 1 defa olmak üzere, belirli  periyotlarla uygulanan YGS (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı) deneme sınavlarının, toplu olarak konu analizi, Ölçme Değerlendirme Bölümümüz tarafından öğrencilere özel bir rapor olarak düzenlendi.

2015’in YGS sınavına  30 günlük bir süre kalmışken bu analiz sayesinde öğrenciler daha iyi sonuçlar için nokta atışı yaparak kısa sürede netlerinizde artış sağlayabilirler.

Öğrencilere özel hazırlanan bu raporda; başarı yüzdelerinin düşük olduğu konulara yönelik hata ve eksikleri giderme yoluna gitmeli. Bu konuda pratik olarak önerilen telafi yöntemi şöyle olabilir: Örneğin, işlediğiniz halde yapamadığınız veya yanlış yaptığınız her soru için 30 günlük süre içinde en az 10 soru çözmeli veya konu tekrarı yapmalısın. Bu şekilde nokta çalışmalarla az zamanda eksikliklerini telafi edebilirsin. Ancak deneme sınavı sonuçları iyi bir şekilde değerlendirildiğinde bir anlam kazanır. Eğer böyle bir gayret içerisine girilmezse, belli bir süre sonra aynı deneme sınavını çözdüğünüzde yine benzer hataları tekrarlamak sürpriz olmayacak.

Sınava Kadar Neler Yapılmalı?

Sınava kadar kalan zamanı maksimum değerlendirebilmek için öncelikle planlama yapılmalıdır. Yapılacak planlamada puan getirisi yüksek olan dersler, kısa bir tekrarla hatırlanabilecek konular ve bunlara ne kadar zaman ayrılacağı önceden belirlenmeli. YGS’ ye az bir zaman kala yapılacak çalışmalar, şu ana kadar yapılmış çalışmaları daha anlamlı kılacak.  

Eksik YGS Konusu Bırakmayın 

YGS, yerleştirme puanına % 40 oranında katkı sağlayacağı için büyük önem taşımakta. Sınava kadar kalan sürede konuları pekiştirmek için bol bol soru çözmek, tekrar yapmada fayda var. Adaylar kendilerini yetersiz gördüğü konuları tespit ederek tekrar çalışmalı.  

Özellikle sınava doğru öğrenciler konuları tekrar etmekten sıkılırlar. Bu durum konuların çokluğundan veya bazı konuların iyi öğrenilmesinde kaynaklanır. Bütün bu durumlar karşısında geçmiş yıllara ait soruları mutlaka çözülmelidir. Çıkmış soruları çözmekle; sınavda hangi konulardan soru geldiği, soruların üslubu, soruların mantığını, soruların soruluş tarzını, soruların konulara göre dağılımını, konuların önem derecelerini, hangi konulardan ne tip soruların sorulabileceğini, soruların zorluk ve kolaylık oranlarını belirlenebilecek. Unutulmamalıdır ki, çıkmış sorular sınavın aynası niteliğindedir.

Okyanus Kolejleri Rehberlik Bölüm Başkanı Bora Serhat Çelik “Şimdi üniversite zamanı! Üniversite seni kazanacak. Hazır mısın?”

Sınava Az Kaldı, Ne Yapmalı?

Hazırlanılan şey sadece 160 sorunun olduğu bir sınav değil. Adı YGS, açılımı da Yükseköğretime Geçiş Sınavı olan bu sınav aslında  ‘gelecek’ veya ‘kariyer’ diyeceğimiz öykümüzün devamında önemli olan bir süreç. Bunu neden hatırlattık? Çünkü YGS’ye bu bilinçle yaklaşırsak onun değerini daha iyi kavrarız. Sınav sonucu olarak alabileceğimiz en iyi puan için motivasyonumuzu devam ettirebiliriz.

Sen bu satırları okurken sınava belki 30 belki 10 gün kalmıştır. Bilemiyorum ancak bildiğimiz bir şey var. O da her dakikanın önemli olduğu. Sınav tarihi yaklaştıkça üzerinde artan bir stres hissedebilirsin. Bu stres senin en güçlü motivasyon kaynağın olabilir. Bunun için sınav sonucunun sorumluluğunu, şu andaki tutumunun puana etkisi olduğu gerçeğini kabul et. Bu tutumla çalışmanı devam ettirirsen sınav gününe kadar kendine duyduğun saygı ve güven artacaktır.

Kişisel Dereceniz İçin Çalışın?

Zamanın az olması onu daha az değerli mi yapar? Hayır. Aksine az olan daha değerli hale gelir. Madem günler geçiyor, zaman akıyor 15 Mart Pazar günü öğleden sonrası, zamanın hakkını vermiş biri olmak için, elinden geleni yapmış bir insanın kendinden memnuniyetini yaşamak için çalışmalarını sürdür. Az çalıştıysan çalışmayı arttır. Zaten çok çalışıyorsa devam ettir. Konu eksiğim çok diyorsan kolaydan zora doğru ilerle. Ve mutlaka her çalışmanda niyetini, hedefini belirt. Bizim önerimiz: “ Kendi kişisel derecemi yapmak için bu masaya oturdum. Kendi kişisel derecemi yapmak için bu kitabı açıyorum. Kendi kişisel derecem için bu teste başlıyorum.”

İyi Şeyler Yapmanın Tam Zamanı!

 Peki, Bu Son Fırsat mı?Hayır. Hayatın en güzel yanı, yeni başlangıçlara fırsat vermesidir. Sadece ilerleyen yıllarda –mesela 5 yıl sonra – yeni imkanlar şimdiki kadar avantajlı olmayacaktır. Bu anlamda ‘vakit nakittir’ doğru bir laftır. Kazancı bol zararı az, doyumu çok, pişmanlığı yok yaşantı için ‘iyi şeyler yapmanın’ tam zamanı.


Haber
:
Mehmet KAPAN
Editör
:
Mehmet KAPAN
Tarih
:
20 Şubat 2015, Cuma 15:52
Okunma
:
3.863 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları