Güneşli Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Okyanus'ta İstanbul'un Kurtuluşu Etkinlikleri
Okyanus'ta İstanbul'un Kurtuluşu Etkinlikleri Okyanus'ta İstanbul'un Kurtuluşu Etkinlikleri
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji 7. ve 8. Sınıf öğrencileri ile Halkalı, Avcılar ve Güneşli Okyanus Koleji Ortaokul öğrencileri, 6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu'nu çeşitli etkinliklerle andılar.

İstanbul'un işgalden kurtuluşu, Okyanus Kolejleri'nde çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bahçeşehir Okyanus Koleji 7. ve 8. Sınıf öğrencileri, 6 Ekim İstanbul’un Kurtuluşu'nu, 4 Ekim 2013 Cuma günü sınıflarda düzenlenen etkinliklerle andılar.

Sosyal Bilgiler öğretmenleri eşliğinde 6 Ekim'in anlam ve önemini belirten sunum yapan öğrenciler, sınıf panolarına da İstanbul'un kurtuluşu ile ilgili resimler eklediler.

Halkalı Okyanus Koleji'nde de 8. Sınıf öğrencileri Sosyal Bilgiler öğretmeni eşliğinde, 2 Ekim 2013 Çarşamba günü İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunu sınıfta düzenledikleri etkinlikle andılar.

Etkinlik; bütün sınıfın her aşamada (her istasyonda) çalışıp, bir önceki grubun yaptıklarına katkı sağlayarak bir basamak ileri götürmeyi, yarım kalan işi tamamlamayı öğreten bir yöntem olan İstasyon Tekniği ile gerçekleştirildi.

4 gruba ayrılan öğrenciler; resim, karikatür, slogan ve hikaye alanlarında yaratıcılıklarını kullanarak İstanbul'un kurtuluşunu anlattılar ve çalışmalarını okul panosunda sergilediler.

Halkalı Okyanus Koleji'nde Sosyal Bilgiler Öğretmeni Yıldız Mor'un sorumluluğunda,  6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu  ile ilgili bir tören de düzenlendi. Hayatını kaybeden şehitler anısına yapılan saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan tören, Okul Müdürü Erhan İban'ın İstanbul'un kurtuluşu ile ilgili yaptığı konuşmayla devam etti.

Daha sonra İstanbul'un kurtuluşunun anlatıldığı slayt gösterimi yapıldı. Slaytın ardından sırasıyla; 6-A Sınıfı öğrencilerinden Dilara Ün, "İstanbul'u Dinliyorum" adlı şiiri okudu. Yine 6-A Sınıfı öğrencilerinden Efsa Özmen, İstanbul'un kurtuluşu ile ilgili hazırladığı metni, Senem Kaya ise "İstanbul" adlı şiiri okudu. Tören 6. ve 7. Sınıf öğrencilerinin, Müzik Öğretmeni Emel İşbilir'in piyanosu eşliğinde hazırladığı, bestesiyle katkıda bulunduğu oratoryo gösterisiyle son buldu.

6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu, Avcılar Okyanus Koleji'nde de büyük bir coşku ile kutlandı. 4 Ekim 2013 Cuma günü Konferans Salonu'nda düzenlenen törene, 5., 6., 7. ve 8. Sınıf öğrencileri katıldı. Sosyal Bilgiler Zümresi'nin hazırlamış olduğu törende, İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yılında, İstanbul'un Osmanlı Devleti dönemindeki fethinden ve Kurtuluş Savaşı'ndan sonra işgalden kurtuluşundan övgü ile bahsedildi. Ayrıca İstanbul'un tarihi ve doğal güzellikleri görsel bir şölenle anlatıldı. Törenin ardından öğrenciler, bir kez daha böyle şanlı bir tarihe sahip olmanın gururu ile evlerine uğurlandı.

Güneşli Okyanus Koleji'nde de 6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu, 4 Ekim 2013 Cuma günü Edebiyat Öğretmenleri önderliğinde Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Ortaokul ve lise öğrencilerinin katıldığı etkinlik, Gazi Mustafa Kemal ve onun silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Tarih Öğretmeni Özhan Bayram, 6 Ekim'in anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Öğrencilerin günün anlamını vurgulayan şiirler okuduğu etkinlik, video gösterimi ile devam etti. Öğrenciler, tören boyunca duygu dolu anlar yaşadılar.

Osmanlı Devleti ile İtilaf Devletleri arasında imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşması'nın ardından 13 Kasım 1918 tarihinde Osmanlı Devleti'nin başkenti İstanbul işgal edildi. Son Osmanlı Mebusan Meclisi'nin Misak-ı Milli kararlarını almasından sonra 16 Mart 1920 tarihinde ise işgal resmileşti. Ancak İstanbul'un ve Anadolu'nun işgali Türk Milleti tarafından kabul edilmedi ve Kurtuluş Savaşı başladı. 6 Ekim 1923 tarihinde, Selahattin Adil komutasındaki Türk ordusu şehre girdi ve İstanbul işgalden kurtarıldı.

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
05 Ekim 2013, Cumartesi 12:12
Okunma
:
7.860 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :
Erdem Üzam / 05 Ekim 2013, Cumartesi 14:56
Dünyanın iki kıtasını sevgi, barış ve misafirperverlikle birleştiren ve Doğu ile Batı arasında köprü vazifesi gören İstanbulumuzun kurtuluşunun 90. yıldönümü hepimize kutlu olsun.
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları