Güneşli Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Güneşli Okyanus Öğrencileri 'Yaratıcı Yazma' Etkinliğinde
Güneşli Okyanus Öğrencileri 'Yaratıcı Yazma' Etkinliğinde Güneşli Okyanus Öğrencileri 'Yaratıcı Yazma' Etkinliğinde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Güneşli Okyanus Koleji’nde 23 Şubat 2016 Salı Günü Yazar Erdal Çakıcıoğlu’nun Katılımıyla 5. Sınıf Öğrencileriyle Birlikte “Yaratıcı Yazma” Üzerine Atölye Çalışması Yapıldı.

Güneşli Okyanus Koleji 5. sınıf öğrencileriyle, Türkçe zümresi kapsamında gerçekleşen “Yaratıcı Yazma” etkinliğinde Erdal Çakıcıoğlu’nun verdiği ipuçları ve anahtar kelimelerle öğrencilerin kendi hikâyelerini oluşturmalarına fırsat verildi.  Gerçekleşen atölye çalışması öğrencilerin ilgilerini çekecek, daha da istekli yazmalarını sağlayacak ve yazma konusunda merak uyandıracak yönlendirmelerle doluydu. Yazar Erdal Çakıcıoğlu öğrencilerden birini yanına çağırdıktan sonra, sınıftaki öğrencilerden yanına çağırdığı bu kişiyi betimlemelerini istedi. Betimleme tekniğiyle devam eden süreç öğrencilerin katkılarıyla yer, zaman, olay ve şahıs gibi hikâye unsurlarını oluşturmalarıyla tamamlandı. Yaratıcı gücünü kullanan öğrenciler bu sayede kendi hikâyelerinin temellerini atmış oldular.

5. sınıflarla gerçekleşen “ Yaratıcı Yazma” etkinliği tamamlandıktan sonra, Erdal Çakıcıoğlu ile söyleşi yapıldı. Çakıcıoğlu öğrencilerin sorularını cevaplayarak onlarla keyifli ve verimli saatler yaşanmasına olanak sağladı.


Haber
:
Ertan Tayfur
Editör
:
Kuzey Kayahan SARAN
Fotoğraf
:
Nehrin ÖZCAN
Tarih
:
11 Nisan 2016, Pazartesi 09:06
Okunma
:
1.282 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları