Güneşli Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Güneşli Okyanus Bilim Teknoloji Haftasını ve Pi Günü'nü Kutladı
Güneşli Okyanus Bilim Teknoloji Haftasını ve Pi Günü'nü Kutladı Güneşli Okyanus Bilim Teknoloji Haftasını ve Pi Günü'nü Kutladı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Ortaokul öğrencileri Fen Bilimleri öğretmenleri "Ünzile Orhan" ve "Ebru Kartal" Matematik öğretmenleri "Hasan Tuncay" ve "Pınar Temiz" rehberliğinde "Bilim ve Teknoloji Haftası 14 Mart Dünya Pİ Günü" ile beraber kutlandı. Kutlamalar renkli ve heyecanlı etkinliklere sahne oldu.

Bilim Şenliği kapsamında yapılan yarışmalarda sırasıyla;

İnsan vücudunu tanıma ve tamamlama oyununda öğrencilerimiz "Arda Güler" ve "Egemen Kuyumcu" yarıştılar, yarışmanın sonunda kazanan Arda Güler oldu.

Etkinliğimiz Matematik oyunlarından Tangram ile devam etti. Sahneye çıkardığımız 4 öğrencimizden en kısa sürede Tangramı tamamlayan "Yiğit Ersoyoğlu" ve "Zeynep Şen" oldu.

Müzik dinleyerek kavram bulma oyunu; ikişerli dört grup oluşturuldu, oluşturulan ikişerli gruplar‘dan bir öğrencimiz kulaklıkla yüksek sesli müzik dinlemesi sağlanırken, diğer öğrencimizde dudak hareketleriyle kelimeyi arkadaşına anlattı. Kazanan grubumuz "Kaan Bulut" ve "Ayhan Mamadlı" oldu.

Pi sayısı bulma; sahneye koyduğumuz daire şeklindeki halı oyununa katılan öğrencilerimiz tarafından çevresi ve çapı adımlandı ve çıkan sonuçlar oranlandığında pi sayısına yaklaşık değer hesaplandı. En yakın sonucu bulan öğrencilerimiz "Nuray Mammadli" ve "Bora Kutanoğlu" pi- rens ve pi- renses  seçilerek taç takıldı.

Saç kurutma makinası ile pinpon topu taşıma oyunumuzu kazanan öğrencimiz "Yaren Özakdaş" oldu.

Kazanan tüm öğrencilerimiz okyanus puanı ile ödüllendirildi.


Haber
:
Ertan Tayfur
Editör
:
Kuzey Kayahan SARAN
Fotoğraf
:
Nehrin ÖZCAN
Tarih
:
25 Mart 2016, Cuma 14:43
Okunma
:
2.187 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları