Güneşli Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | 5. Sınıflar'ın Diş Modeli Sergisi
5. Sınıflar'ın Diş Modeli Sergisi 5. Sınıflar'ın Diş Modeli Sergisi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bahçeşehir Okyanus Koleji 5-B Sınıfı öğrencileri ile Güneşli Okyanus Koleji 5. Sınıf öğrencileri, Fen ve Teknoloji Dersi'nde tasarladıkları diş modelleri sergisi ile "Dişlerimiz" konusunu daha iyi öğrendiler.

Okyanus Kolejleri'nde Fen ve Teknoloji dersleri, öğrencilere yaparak ve yaşayarak öğreten etkinliklerle devam ediyor... 

Bahçeşehir  Okyanus Koleji 5-B Sınıfı öğrencileri 24 Ekim 2013 Perşembe günü Fen ve Teknoloji Dersi'nde öğretmenleri Aysel Özlem rehberliğinde yapmış oldukları diş modellerini, koridorda sergilediler. Diğer öğrencilerin de büyük ilgi gösterdiği sergide 5-B Sınıfı öğrencileri, dişler konusunu anlatarak konuyu pekiştirme ve arkadaşları ile bilgilerini paylaşmanın keyfini yaşadılar.

Diş modeli oluşturmak için oyun hamuru kullanan öğrenciler, diş modellerini gerçeğine mümkün olduğunca benzetmeye çalışarak; kesici ve köpek dişlerini sivri, azı dişlerini ise yassı yaptılar. Ayrıca dosya kağıdı ve kartonlara bir diş modeli çizerek istedikleri şekilde süslediler.

Bu etkinlikle "Dişlerimiz" konusunu daha iyi kavrayan öğrenciler öğretmenlerine eğlenerek öğrenmeyi sağladığı için teşekkür etmeyi de unutmadılar.

Güneşli Okyanus Koleji 5. Sınıf öğrencileri de, 31 Ekim 2013 Perşembe günü diş modeli etkinliği yaptılar. Un, tutkal, su ve gıda boyası kullanarak damak ve dişleri yapan öğrenciler, eğlenceli bir öğrenme süreci geçirdiler.

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
01 Kasım 2013, Cuma 11:38
Okunma
:
5.786 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları