Güneşli Okyanus Koleji, Okul Öncesi | Haber | Güneşli Okul öncesi Madsicence Atölye Çalışmaları ile Keşfediyor
Güneşli Okul öncesi Madsicence Atölye Çalışmaları ile Keşfediyor Güneşli Okul öncesi Madsicence Atölye Çalışmaları ile Keşfediyor
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Güneşli Okyanus koleji okul öncesi bölümüne; 07.05.2015 Perşembe günü “Mad science” ekibinin Bilim İnsanları gelerek atölye çalışmaları ile öğrencilerimize eğitici öğretici ve eğlenceli bilgiler verdiler.

Güneşli Okyanus koleji okul öncesi bölümüne; 07.05.2015 Perşembe günü “Mad science” ekibinin Bilim İnsanları gelerek atölye çalışmaları ile öğrencilerimize eğitici öğretici ve eğlenceli bilgiler verdiler.Atölye çalışmaları ile şov yaparak çocuklarımızın merak duygularını, hayal gücünü, eğlenerek öğrenmeye yönlendirerek; çocukların keyifli vakit geçirmelerini sağladılar.

Atölye çalışmaları içerisinde

1. Parkur -Dinozorlar ve Dino Kazısı Yarışması

Dinozorlara ait kum alana gizlenmiş olan puzzle parçaları çocuklar tarafından bulunarak, dinozor puzzle parçaları tamamlanmaya çalıştılar.

 

 

2. Parkur-Böcek Gözü

Böcekler dünyayı acaba nasıl görüyor? Böcek gözlüklerini taktıktan sonra masadaki eşleştirme oyununu kim daha hızlı yapacak yarışması yaptılar.

 

3. Parkur-Yarışalım

Üç farklı yarışmadan oluşan standımızda çocuklar; önce tornado ( hortum tüpü ) tüpleriyle hortumların nasıl oluştuğunu öğrendiler ve kendi hortumlarını oluşturarak yarıştılar.

İkinci olarak, anemometre ile kim daha hızlı üfleyecek yarışması yaptılar.

Son olarak tüm çocuklar ‘’spring thing’’ ler ile en yükseğe kim ulaşacak, kendi boyu kadar havaya uçurabilen öğrencilerimiz diğer parkura geçerek atölye çalışmalarına devam ettiler.

 

4. Parkur-Bubble Show

 

Köpükleri sevmeyen çocuk yoktur. Bu parkurda öğrencilerimiz pipeti ile en büyük balonu yapmaya çalıştı ve sırayla köpüklerin içine girdiler.

 

5. Stant / Pamuk Şeker

 

Severek yediğimiz pamuk şekerin arkasında küçük bir bilimsel sır yatmakta, çocuklarla birlikte pamuk şeker yapımının nasıl olduğunu öğrendik ve arkasındaki bilimsel sırrı keşfettik. Ve tabiî ki bu sırrı keşfedince pamuk şeker yemeden olmaz. Her öğrencimiz için pamuk şeker hazırlandı ve afiyetle yendi.

Madscience ekibine teşekkür ederiz.

 


Haber
:
Sema Pala
Editör
:
Sema Pala
Fotoğraf
:
Sema Pala
Tarih
:
07 Mayıs 2015, Perşembe 16:33
Okunma
:
1.826 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları