Güneşli Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Renkli Etkinliklerle Eğlenceli Eğitim
Renkli Etkinliklerle Eğlenceli Eğitim Renkli Etkinliklerle Eğlenceli Eğitim
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Güneşli Okyanus Koleji'ndeki farklılaştırılmış eğitim çalışmaları kapsamında, dersler çeşitli etkinliklerle renklenerek, öğrencilerin eğlenerek öğrenmesi sağlanıyor.

Okyanus Kolejleri'nde farklılaştırılmış eğitim uygulamaları ile öğrencilerin yaparak, yaşayarak ve eğlenerek öğrenmesi amaçlanıyor.

Güneşli Okyanus Koleji'nde etkinlik öğretmenleri Eşe Altıntaş ve Semra Aydıncı’nın destekleriyle dersler zenginleştiriliyor. Etkinlik derslerinde öğrencilere eğlenceli öğrenme ortamı sağlanırken, aynı zamanda derslerde işlenen konular pekiştiriliyor.

Öğrencilerin aktif hale gelmesi ve konuları uygulamalı olarak öğrenmeleri dersleri eğlenceli kılıyor. Kullanılan farklı yöntemlerle (6 şapkalı düşünme tekniği, istasyon tekniği, drama ve resim etkinlikleri gibi...) öğrencilerin kendilerini ifade etme, sınıf önünde konuşabilme, kendine güvenme ve farklı alanlarda yeteneklerini keşfetmelerine olanak sağlanıyor.

Örneğin; drama dersinde başarılı olan bir öğrenci diğer derslerde aynı seviyede başarılı olamamanın verdiği özgüven eksikliğini böyle tamamlıyor ve öğretmenin öğrencisini bu alana yönlendirmesi sağlanıyor.

Etkinlik derslerinde öğrenciler atık maddeleri kullanma bilincini de kazanıyorlar. Şişe kapakları, dergi, gazete vb. materyallerle kendi resimleriyle süsledikleri çerçeveleri hazırlayan öğrenciler, bu çalışmalarını oluşturulacak olan "Atık Maddeler Müze"sinde sergileyecekler.

Kasım ayı içerisinde 2. Sınıflar'ın Hayat Bilgisi dersinde sağlıklı ve düzenli beslenme konusuna uygun Sandviç Hazırlama etkinliği, 4. Sınıflar'ın Fen Bilgisi dersinde soluk alıp verme konusuna uygun canlandırma etkinliği yapıldı. Her öğrenci soluk alıp vermede görevleri olan bir organın görevini canlandırdı.

2. Sınıflar'ın Türkçe dersinde Atık Madde konusuna uygun olarak gerçekleştirilen Resim Çerçevesi Yapma etkinliği, 1. Sınıflar'da da Yerli Malı Haftası için Meyve Maskesi Hazırlama etkinliği gerçekleştirildi.

 

 

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
10 Aralık 2012, Pazartesi 09:24
Okunma
:
2.283 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları