Güneşli Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Okyanus'ta Yerli Malı Haftası
Okyanus'ta Yerli Malı Haftası Okyanus'ta Yerli Malı Haftası
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri'nin tüm kampüslerinde Tutum-Yatırım ve Türk Malları Haftası kutlandı.

Avcılar Okyanus Koleji’nde 7-8-9 Aralık 2011 tarihlerinde 3.sınıf öğretmen- öğrenci- veli işbirliğiyle "Yerli Malı Haftası Kermes Etkinliği" düzenlendi.Ayrıca 1. Sınıf örencilerinin 16 Aralık 2011 tarihinde hazırlayıp sunduğu etkinlikte çok ilginç detaylar göze çarptı.

3. sınıf öğrencileri bu etkinlikle sağlıklı beslenmeye dikkat çekerken tüketimin artmasına da katkı sağladılar. Tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemini bir kez daha kavradılar.

Kermesten elde edilen geliri, Avcılar Okul Aile Birliği’nin başlattığı Gaziantep Hürriyet İlköğretim Okulu için düzenlenen Kitap Kampanyası’na bağışlayarak aynı zamanda sosyal bir projeye de imza attılar.

1. Sınıf örencilerinin 16 Aralık 2011 tarihinde hazırlayıp sunduğu etkinlikte öğrenciler, önce hazırladıkları meyve sepetlerini idarecilere vererek onları programa davet ettiler. Yöresel kıyafetler giymiş olan öğrenciler gelen davetlileri kapıda kuruyemiş sepetleriyle karşıladı . Başka bir grup öğrenci gelen davetlilere konferans salonuna kadar eşlik etti.Bunun yanı sıra 2.ve 3.sınıf öğrencilerine kuruyemiş dağıtılarak öğrenciler programa davet edildi.

Programa katılım çok yoğundu.Program içinde öğrencilerin ilginç gösterileri vardı.”Pazar Yeri Canlandırılması”, “Tutumsuz Çocuk” adlı skeç ve “Meyvelerin Konuşması”  hem gelen davetlilerin hem de öğrencilerin çok dikkatini çekti ve eğlenceli bulundu.

Konferans salonundaki etkinlikten sonra yemekhaneye inilerek velilerimizin önceden hazırlamış olduğu lezizi yiyecekler afiyetle yendi

Bahçeşehir Okyanus Koleji'nde 1. Sınıf öğrencileri, Yerli Malı Haftası’nı 13 Aralık 2011 Salı günü coşkuyla kutladılar.

Tutum ve yatırım alışkanlığı küçük yaşlarda kazanılır. İlköğretim çağında, elindeki her şeyi iyi değerlendirme alışkanlığı kazanan çocuk, bu güzel alışkınlığından hayat boyu vazgeçmez.

Bahçeşehir Okyanus Koleji 1. Sınıf öğrencileri, öğretmenleriyle birlikte 13 Aralık 2011 Salı günü "Yerli Malı Haftası" Kutlama Programı yaptılar. Miniklerin her biri bu programda başlarına taktıkları renkli taçlarla farklı bir meyve, sebze ve yemişi canlandırdı. Ayrıca ezberledikleri birbirinden güzel şiir, yazı ve güzel sözleri okuyan minikler, bol bol meyve ve annelerinin kendi elleriyle hazırladığı birbirinden lezzetli yiyeceklerden yiyerek keyifli vakit geçirdiler.

Beylikdüzü Okyanus Koleji öğrencileri ise, Tutum-Yatırım ve Türk Malları Haftası'nı 13 Aralık 2011 Salı günü Konferans Salonu'nda düzenlenen programla kutladılar.

Öğrenciler, getirdiği kuruyemiş, meyve ve yiyecekleri yerken öğretmenlerinin bu haftanın anlam ve önemini belirten açıklamalarını da dinlediler. 

 

Güneşli Okyanus Koleji 1. Kademe öğrencileri; Tutum,Yatırım ve Yerli Malı haftasını 21 Aralık 2011 tarihinde 17.00 19.00 saatleri arasında kutladı. Saat 17.00 itibari ile konferans salonunda velilerin katılımıyla 1.Kademe öğrencilerinin Yerli Malı kullanımına karşın sundukları şiir,özlü sözler ve mini tiyatro gösterisi izleyenleri hem güldürdü hem düşündürdü.Konferans Salonunda ki etkinliğin ardından öğrenciler velileri ile birlikte kendi yaptıkları enfes yiyecekleri afiyetle yediler.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
15 Aralık 2011, Perşembe 19:13
Okunma
:
4.647 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları