Güneşli Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Büyük Kongre'de Okyanus'a Teşekkür
Büyük Kongre'de Okyanus'a Teşekkür Büyük Kongre'de Okyanus'a Teşekkür
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
6-9 Temmuz 2011 tarihleri arasında gerçekleşen "Uluslararası Eğitimde Mükemmellik, Üstün Yeteneklilik, Yaratıcılık ve Gelişim Kongresi" sona erdi.

İstanbul Üniversitesi ile (The International Centre for Innovation in Education) ICIE'nin birlikte organize ettiği "Uluslararası Eğitimde Mükemmellik, Üstün Yeteneklilik, Yaratıcılık ve Gelişim Kongresi" Okyanus Kolejleri Ana Sponsorluğu'nda gerçekleşti.

Kongrede 3 sempozyum, 100'den fazla sunum ve workshoplar 4 gün boyunca sürdü. Uluslararası öneme sahip kongre, dünyanın önemli akademisyen, profesör ve eğitimcilerini ağırladı. Kongre boyunca Nobel Ödüllü konuşmacılar, Dünya Üstün Zekalılar Komitesi Başkanı Taisir Subhi Yamin ve dünyaca ünlü bir çok akademisyen 100’den fazla sunum ve bir çok çalıştay gerçekleştirdi.

9 Temmuz 2011 Cumartesi Günü, Üstün ve Yetenekli Çocuklar Dünya Konseyi (World Council for Gifted and Talented Children) Türkiye Delegesi , üstün zekalı çocukların eğitimi konusunda yaptığı çalışmalarla marka olmuş ve Okyanus Koleji Üstün Zekalı ve Yetenekliler İlköğretim Eğitim Programı’na da danışmanlık yapan Prof. Dr. Ümit Davaslıgil’in konuşmasıyla başladı.

Kongre, Jönköping University, İsveç’ten Prof. Dr. Roland S. Persson, University of Maribor, Slavlar’dan Prof. Dr. Nobert Jausovec, Texas A&M University, Amerika’dan Prof. Dr. Mary V. Alfred, Catholic University of the Sacred Heart, Milano, İtalya’dan Prof. Dr. Alessandro Antonietti, Psychology Department, Castleton State Collage, Amerika’dan Prof. Dr. Trevor J. Tebbs, Winnipeg University, Kanada’dan Prof. Dr. Ken McCluskey ve KTH, Stocholm, İsveç’ten Prof. Dr. Christer Johanesson’ın konuşma ve sunumlarıyla devam etti.

Kapanış konuşmalarının ardından Okyanus Koleji’ne katkı ve destekleri için teşekkür edilirken, plaket de verildi. Katılımcı, konuşmacı herkesin sahneye davet edildiği kapanış seremonisinde toplu fotoğraf çekilerek, dünyanın, basının ve tüm eğitimcilerin yakından takip ettiği, uluslararası büyük öneme sahip kongre sona erdi.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
10 Temmuz 2011, Pazar 12:23
Okunma
:
11.261 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları