Güneşli Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | 4. Sınıflar'ın "Ses Kaynağı" Etkinliği
4. Sınıflar'ın "Ses Kaynağı" Etkinliği 4. Sınıflar'ın "Ses Kaynağı" Etkinliği
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Güneşli Okyanus Koleji 4. Sınıfı öğrencileri, "Katı Cisimlerde ve Sıvılarda Ses Oluşturma" konusunu katı cisimler ve değişik miktarlarda suyla dolu şişelerle etkinlik yaparak öğrendiler.

Okyanus Kolejleri'nde kalıcı öğrenmeyi sağlayan ders etkinlikleri devam ediyor...

Güneşli Okyanus Koleji 4. Sınıf öğrencileri, 21 Mart 2014 Cuma günü Fen ve Teknoloji Dersi'nde sesin katı cisimlerde nasıl iletildiğini öğrenmeye çalıştılar.

Katı ve Sıvılarda Ses Nasıl İletilir?

Sırayla ikişerli grup halinde yapılan etkinlikte, bir öğrenci kulağını çubuğa dayarken diğer öğrenci başka bir çubukla hafifçe vurmaya başladı.

Sınıfta sıraları birleştiren öğrenciler kulaklarını sıraya yaklaştırdılar. Bir öğrenci sıraya eliyle vurdu ve sıranın bir ucundan diğer ucuna sesin hızlı bir şekilde nasıl iletildiği anlaşıldı.

Daha sonra ise sıvılarda farklı ses çıkarma deneylerini yapmaya hazırlanan öğrenciler, değişik miktarlarda suyla dolu cam kapların yan taraflarına aynı yere cam çubukla vurduklarında farklı sesler elde ettiler.

Şişelere vururken öğrencilerin boş şişenin ince ses çıkardığını, su miktarı arttıkça çıkan sesin kalınlaştığını fark etmeleri sağlandı.

Bu etkinlikle farklı sesleri oluşturabilmeyi ve ayırt edebilmeyi öğrenen öğrencilerin konuyu daha iyi kavramaları sağlandı.


Haber
:
Nihal GÖKTEPE
Editör
:
Nihal GÖKTEPE
Tarih
:
24 Mart 2014, Pazartesi 13:28
Okunma
:
1.965 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları