Fatih Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Ortaokul Kademesi Tarafından Mevlid-i Nebi ve Mevlana Rumi'yi Anma Gecesi Düzenlendi
Ortaokul Kademesi Tarafından Mevlid-i Nebi ve Mevlana Rumi'yi Anma Gecesi Düzenlendi Ortaokul Kademesi Tarafından Mevlid-i Nebi ve Mevlana Rumi'yi Anma Gecesi Düzenlendi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Fatih Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi tarafından 5 Aralık 2017 Salı akşamı Mevlid-i Nebi ve Mevlana’yı Anma Gecesi öğrenci ve velilerin katılımı ile Hz. Peygamber’i anmak, anlatmak ve Hz. Mevlana’yı hatırlatmak amacıyla Mevlid-i Nebi ve Mevlana Rumi’yi Anma Gecesi düzenlendi.

Fatih Okyanus Koleji ortaokul kademesi DKAB ile Türkçe zümrelerinin ortak çalışmasıyla 5 Aralık 2017 Salı akşamı öğrenci ve velilerin katılımı ile Hz. Peygamber’i anmak, anlatmak ve Hz. Mevlana’yı hatırlatmak amacıyla Mevlid-i Nebi ve Mevlana Rumi’yi Anma Gecesi düzenlendi.

Eyüp Camii Müezzini dünya Kur’an okuma 3.sü Türkiye 1.si Sayın Hasan Tok tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Ortaokul Müdürü Ayhan ERZİ’nin günün anlam ve önemini belirten konuşması ile devam etmiştir. Güzelliklerle ve huzurla dolu bu gecemizin devamında ise Diyanet İşleri Başkanlığı Din Uzmanı Sayın Samet Akaslan açılış konuşması yapmış ve bizleri huzura götüren sesiyle gecemizi aydınlatan SüleymaniyeCamii müezzini Türkiye ezan okuma yarışması 1.si Sayın Davut Avcı tarafından da Mevlid-i Şerif okunmuştur.

5.sınıf öğrencileri tarafından Hadisi Şerif Oratoryosu, 7. sınıf öğrencileri tarafından “Derviş Kaşıkları” hikâyesi canlandırması, Sosyal Bilgiler öğretmeni Kadir Aksoy tarafından “Sevdim Seni Mabuduma” ilahisi seslendirmesi, salavat-ı şerife yarışması ödül töreni, 6b sınıfı öğrencileri Elif Özçakıcı ve Şahrazat İrem Baş tarafından “Etme” şiirinin okunması, Mevlâna Celaleddin-i Rumi Hazretlerinin hayatını konu alan video gösterimi, profesyonel semazen gösterisi, 7/b sınıfı öğrencileri tarafından “Gel Gör Beni” ilahisinin işaret diliyle sunumu, öğrencilerin hazırlamış olduğu video gösterimi, 6/a sınıfı öğrencileri tarafından “Sultanım” ilahisinin işaret diliyle sunumu yapılarak gecenin anlam ve önemi gerçek manasıyla yaşanmış ve yaşatılmıştır. Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin emekleriyle gerçekleşen gece izleyiciler ve orda bulunan herkes tarafından beğenilerek büyük ilgi duymuştur.

         Son olarak ise Aşçıbaşı Camii İmam Hatibi Sayın Mustafa Özdemir tarafından Mevlid-i Şerif Duası okunmasının ardından misafirlere dağıtılan lokma tatlısı ile geceye katılanlarda hoş bir anı bırakılmıştır.

Bizlere bu gecede sevginin sadece sözünü edenlerle, onu yaşayanlar arasındaki farkın ne olduğunu göstermeye, her zaman olduğu gibi sevginin diğer farklılıklara oranla önde olduğunu ifade etmeye çalışan ve manevi güçle engelleri ortadan kaldırmayı başaran tüm öğrenci ve öğretmenlerimize ayrıca bizleri sabırla dinleyen, izleyen tüm konuklarımza teşekkür ediyoruz.


Haber
:
Ayhan Erzi
Editör
:
Göktuğ Hekimoğlu
Fotoğraf
:
Halil AKTAŞ, Zeynep Tuba ÖZDEMİR
Tarih
:
08 Aralık 2017, Cuma 09:25
Okunma
:
1.163 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları