Fatih Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Fatih Okyanus Kolejinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayram’ı Coşkusu
Fatih Okyanus Kolejinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayram’ı Coşkusu Fatih Okyanus Kolejinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayram’ı Coşkusu
  • Paylaş
Fatih Okyanus Koleji, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93. yıl dönümünü coşkuyla kutladı.

Fatih Okyanus Koleji, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93. yıl dönümünü coşkuyla kutladı. Törene tüm öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı. Cumhuriyet Bayramı kutlamasında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ve şehitlerimiz adına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Cumhuriyet Bayramı’nın önemini belirten konuşmayı Ortaokul Müdürü Ayhan ERZİ yaptı. ERZİ, konuşmasında ‘’ Cumhuriyet en önemli erdemdir ve sahip çıkılması gereken en değerli emanettir‘’ diyerek sahneyi Türkçe zümre başkanı Tuğba AKGÜN’e bıraktı.

Sırayla görev alan sınıflar etkinliklerini sergiledi. İlkokul öğrencilerinin söylediği marşlar, andımız coşkuyla seyredildi. Ortaokul öğrencilerinin hazırladığı ‘İstiklal Marşı oratoryosu’ gelen bütün velileri duygulandırıp coşkulandırdı. 5. sınıf öğrencilerinin koroda seslendirdiği şarkılar ile program devam etti. 6. sınıf öğrencilerimiz de İngilizce şarkı olan ‘Life is Life’ ile birlik ve beraberliğin önemini bir kere daha vurguladılar. Sahnede öğrenciler ile gelen bütün konuklar eğlenip geçmişe döndüler.

Ardından ‘Bayrak’ şiirinin okunmasıyla birlikte her öğrenci ellerinde birer resim ile gelip şiirin bitmesiyle bayrak resmini tamamladılar. Ardından resimlerin parçaları ters çevrilerek Ulu Önder Atatürk’ün resmi ile ayakta alkışlanıp törene devam edildi. Mükemmel bir dansımız olan zeybek oyunu ile salon daha da renklenmeye başladı.

Okul öğretmenlerimiz tarafından hazırlanan programa öğrencilerin başarılı performansları imza atarken program törene katılan öğrenci velileri tarafından büyük beğeni ve coşkuyla izlendi.

Tören sonunda ortaokul müdürü Ayhan ERZİ, Cumhuriyet konulu şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencileri ödüllendirdi. Özellikle ilkokul ve ana sınıfı öğrencileri ellerinde Türk bayrakları ile onuncu yıl marşını coşkuyla seslendirdi. Tüm izleyenler ve törene katılanlar büyük bir mutlulukla eşlik ettiler. Okulumuz Cumhuriyet’in coşkusunu 7’den 70’e böylesine güzel bir etkinlikle anmış oldu. Öncelikle bize bu günleri yaşatan ecdadımızı yad ederken emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.


Haber
:
Ayhan Erzi
Editör
:
Fırat TUMBUL
Tarih
:
31 Ekim 2016, Pazartesi 11:57
Okunma
:
1.213 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları