Fatih Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Fatih Okyanus Koleji Ortaokulu'nda Yazar Mavisel Yener'le Yazarlık Çalışması
Fatih Okyanus Koleji Ortaokulu'nda Yazar Mavisel Yener'le Yazarlık Çalışması Fatih Okyanus Koleji Ortaokulu'nda Yazar Mavisel Yener'le  Yazarlık Çalışması
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Fatih Okyanus Koleji 6.sınıf öğrencileri 15 Aralık 2015 Salı günü konferans salonunda "Yazarlık Atölye Çalışması" etkinliği kapsamında Bilgi Yayınevi’nden çıkan, “Eğlenceli Şeyler Kitabı”nın yazarı Mavisel Yener ile bir araya gelerek atölye çalışması yaptılar.

Fatih Okyanus Koleji Ortaokul Kademesinde 15 Aralık 2015 Salı günü konferans salonunda Türkçe öğretmenleri Tuğba Akgün ve Merve Oğuz'un önderliğinde 6. sınıf öğrencileri "Yazarlık Atölye Çalışması" etkinliği kapsamında Bilgi Yayınevi’nden çıkan, “Eğlenceli Şeyler Kitabı”nın yazarı Mavisel Yener ile bir araya gelerek atölye çalışması yaptılar.

Atölye çalışması kapsamında öğrenciler Mavisel Yener’e eserleri, hayatı ve yazarlık hakkında merak ettikleri soruları yönelttiler. Ayrıca öğrenciler,  Mavisel Yener’in okuduğu şiirler sayesinde şiirdeki imgelerin nasıl bulunacağı ve bu imgelerin okuyucuları nasıl etkilediğini öğrendiler. Ardından ‘Şiirde İmge Bulma’ oyunu ile öğrendiklerini pekiştirdiler.

Sonrasında yaptıkları “Esinlenme” çalışması kapsamında bir şiiri yeniden yazıya döken öğrenciler şiir yazmanın zevkini keşfettiler. Yeniden yazılan şiirlerden birkaçını seslendiren arkadaşlarının şiirlerinin mizahi ve duygulu yönlerini dinlerken hem öğrendiklerini uyguladılar hem de eğlendiler. Etkinlik sonunda yapılan kitap imzalatma esnasında da yazarla birebir sohbet etme fırsatı buldular.

Yapılan etkinlikler sonucunda öğrenciler hem eğlendiler hem de kendilerini özgürce ifade edebilmenin mutluluğunu yaşadılar. 


Haber
:
Ayhan Erzi
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
Halil AKTAŞ
Tarih
:
20 Aralık 2015, Pazar 09:25
Okunma
:
1.668 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları