Fatih Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Fark Et! Farkındalık Projesinin İlk Etkinliği "Karanlıkta Diyalog" Sergisiyle Gerçekleşiyor
Fark Et! Farkındalık Projesinin İlk Etkinliği "Karanlıkta Diyalog" Sergisiyle Gerçekleşiyor Fark Et! Farkındalık Projesinin İlk Etkinliği "Karanlıkta Diyalog" Sergisiyle Gerçekleşiyor
  • Paylaş
Okyanus Koleji ortaokul kademesinin tüm öğrencileri Gayrettepe Metro istasyonunda bulunan "Karanlıkta Diyalog" Sergisine 18 Ocak - 26 Şubat tarihleri arasında katılacak.

Dünyada 30 ülke ve 135 şehirde, her yaştan 8 milyonu aşkın insana ulaşmış olan Karanlıkta Diyalog Sergisi, Okyanus Koleji Ortaokul öğrencilerine kapılarını açıyor.

Nedir Karanlıkta Diyalog?

Karanlıkta Diyalog’un kurucusu Andreas Heinecke, bir radyo istasyonunda çalışırken, bir kaza sonucunda görme duyusunu kaybeden bir görme engelliyle karşılaşır. Önce acıma duygusu hisseder ve nasıl davranması gerektiğini bilemez. Ama kısa sürede görmeyen insanların görenlerin sahip olmadığı birçok özelliğe sahip olduklarını anlamıştır. Andreas, genç meslektaşını iyi bir radyocu olması için eğitirken, görme engelli genç de onun hayata dair konularda eğitmeni olmuştur. Kelimenin tam anlamıyla, görme engelli bir insan Andreas’ın “gözlerini açmış” ve onun farklılıkların ötesine geçerek neler yapabileceğimiz konusunda düşünmesine sebep olmuştur. Bu ilişkinin olağanüstü değerinin farkına varan Andreas, 1995’te ilk sosyal girişimini başlatmıştır. O günden beri kendini, insan karşılaşmalarında oluşan boşluklar/iletişimsizlikler arasında köprüler kurmak için yeni yollar bulmaya adamıştır.

 Okyanus Koleji Öğrencileri  İletişim, Liderlik ve Ekip Oluşturma Yetilerini Geliştirecek

 Okyanus Koleji ortaokul öğrencileri görme engelli bireylerin bir gününü nasıl geçirdiklerini (metroya, vapura nasıl bindikleri, alışverişi nasıl yaptıkları vb. ) ve birçok etkinliği görmeden nasıl yaptıklarını, atölye çalışmalarına katılarak yaşayabilecek ve keşif yapabileceklerdir. Sergi alanındaki parkurlarda aktif dinleme becerileri ( Karanlıkta duydukları sesi yorumlama), Hafıza becerileri(nelere duyduğu ve dokunduğunu hatırlama), Güven ( Görme Engelli Rehberin yönlendirmesiyle ilerleme), empati (engelli bireylerin yaşamlarını anlayarak empati kurabilme), İş birliğinin geliştirilmesi (etkinlik alanında diğer grup arkadaşlarıyla birlikte hareket etme) gibi kişilik gelişimini olumlu etki yaratacak eylemlerde bulunacaktır.

 Öğrenciler Beyaz Bastonuyla Empati Kuruyor

Okyanus Koleji Öğrencileri beyaz bastonunu ellerine alarak Görme Engelli bir bireyin bir gününü  yaşıyor. Üstelik bu etkinlikte onlara Görme Engelli Bireyler eşlik ederek, neler yapmaları nasıl davranmaları üzerine destek sunuyorlar. Ortaokul PDR Ana Bölüm Başkanı Çiğdem Aghazadeh "Öğrencilerimiz bu etkinlik sayesinde Görme Engelli bireylerle  empati kurma imkanı bulacaklardır." diye belirtti.

 Atölye Çalışmalarında Görme Dışında Tüm Duyular Aktif Olarak Kullanılacak

Dialogue Enterprise Pedagoji Ekibi öğrenci grupları için deneyimsel serginin yanı sıra görme dışındaki duyuların aktif olarak kullanılabilmesi için hazırladığı etkinliklerden oluşan ‘Öğrenci Atölye Çalışmaları Programı ile Okyanus Koleji Öğrencileri kişilerarası ilişkilerde yardımlaşmanın önemini anlama, görme engelliler başta olmak üzere tüm engelliler ile iletişim kurabilme, başkalık ve sosyal engeller konusunda farkındalık oluşturma, güven ve ekip çalışması vb. sosyal becerilerini geliştirmeyi sağlayan atölye çalışmalarına katılarak kendilerini geliştirme imkanı bulacaklardır. 


Haber
:
Çiğdem AGHAZADEH
Editör
:
Onca UĞURLU
Tarih
:
19 Şubat 2016, Cuma 22:52
Okunma
:
15.226 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları