Bulutlar Sınıfı 06.11.2018 Çarşamba günü Fen Doğa dersinde yediğimiz gıdaların taze olup olmadığını nasıl anlarız sorusuna beyin fırtınası yaparak cevaplar aradı. Hangi yiyecekler daha kolay bozulur üzerine sohbet ettiler. Bir elmayı ikiye bölüp elmaların bir kısmına limon sürüp diğer kısmına sürmediler. Deney sonucunda limon sürülmüş elmanın daha taze kaldığı diğerinin karardığı gözlemlenir. Doğrudan havayla yüz yüze gelen meyve ve sebzelerin yüzeyinde enzimler oluşur, taze dokuyu tahrip eder. Limon suyu bozulmayı yavaşlatır. Limonlu meyve ve sebzeler tazeliklerini daha uzun süre korur.
Haber | Medine Çatma | |
Editör | Ajda Dinsever | |
Fotoğraf | Medine Çatma | |
Tarih | 10 Kasım 2018, Cumartesi 16:43 | |
Okunma | 929 defa okunmuş |
Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?