Fatih Okyanus Koleji, Okul Öncesi | Haber | Fatih Okyanus Anaokuluna Kırgızistan'dan Önemli Ziyaret
Fatih Okyanus Anaokuluna Kırgızistan'dan Önemli Ziyaret Fatih Okyanus Anaokuluna Kırgızistan'dan Önemli Ziyaret
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü , Kırgızistan'dan gelen üst düzey yetkililere Okyanus Kolejleri okulöncesi eğitimini örnek olarak gösterdi.

Kırgız Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü arasında gerçekleşen "Yayladaki çocuklar bahçesi" projesinde , Fatih Okyanus Koleji Anaokulu Türkiye genelinde örnek gösterilecek 6 okulun arasında yer aldı.

20.11.2015 Cuma günü Fatih İlçe Milli Eğitim şube müdürü Sayın Fatih Çepni eşliğinde okulumuza ziyaret eden 20 kişilik  heyet içerisinde Kırgız Üniversitesi Kırgız Dili ve Edebiyatı bölümü ana bölüm başkanı Kuliza Osmonalieva, Kırgız Cumhuriyeti Ulusal Bilimler Akademisi müdür yardımcısı Abduldazhan Akmataliev gibi önemli isimler bulunmaktaydı . Gelen heyet okul öncesi A gurubu öğrencilerimiz tarafından çiçek buketi ve Türk çini motifleriyle bezenmiş çikolata hediyeleri ile karşılandı. Geleneksel Kırgız kıyafetleri ve şapkaları ile gelen bir gurup Kırgız misafirimiz öğrencilerimizin meraklı bakışlarına sevgi ile karşılık verdiler. 

Kırgız heyet,  Türkiye'deki okul öncesi eğitimini inceleyip, kendi ülkelerinde anaokulullarında hayata geçirmek düşüncesi ile okulumuzda idiler. Kendilerine FastracKids, Bilingual Dil eğitimi, Sanat etkinliklerimiz ve Orf (Müzik) etkinliklerinden örnek dersler yapıldı. Sınıfların içinde yerinde gözlem yapan heyetin yanında ders işleyen öğrencilerimizin özgüveni dikkatlerden kaçmadı. Orf etkinliğinden sonra öğrencilerimiz kendi elleriyle yaptıkları Türk inanışlarının simgesi haline gelmiş nazar boncuğu anahtarlıkları misafirlerimize hediye ettiler.

 Eğitim sistemimizden çok etkilendiklerini ifade eden Kırgız yetkililer, eğitim içeriği sunum dosyamızı incelemek için sabırsızlandıklarını ifade ederek okulumuzdan ayrıldılar. 


Haber
:
Nil Baylar
Editör
:
Nil Baylar
Fotoğraf
:
Alev Salli
Tarih
:
22 Kasım 2015, Pazar 17:35
Okunma
:
1.936 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları