Fatih Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Fatih Okyanus Koleji Lisesi Mühendislik ve Mimarlık Kariyer Kulübü Öğrencileri Bilgi Üniversitesi'nde
Fatih Okyanus Koleji Lisesi Mühendislik ve Mimarlık Kariyer Kulübü Öğrencileri Bilgi Üniversitesi'nde Fatih Okyanus Koleji Lisesi Mühendislik ve Mimarlık Kariyer Kulübü Öğrencileri Bilgi Üniversitesi'nde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Fatih Okyanus Koleji Lisesi Mühendislik ve Mimarlık Kariyer Kulübü öğrencileri, 9 Mart 2016 Çarşamba günü lise rehber öğretmeni Taşkın Işık'la Bilgi Üniversitesi Santral kampüsünü gezdiler.

Fatih Okyanus Koleji Lisesi Mühendislik ve Mimarlık Kariyer Kulübü öğrencileri, 9 Mart 2016 Çarşamba günü lise rehber öğretmeni Taşkın Işık'la  Bilgi Üniversitesi Santral kampüsünü gezsinde, üniversitenin kampüs imkân ve olanaklarını yerinde görme şansı buldular. 

İlk olarak öğrencilere üniversite bünyesinde yer alan mimarlık ve mühendislik bölümlerini tanıtımı yapıldı. Çift anadal, yandal, loureate öğrenci değişim programlarıyla ilgili bilgi alan öğrenciler akıllarında yer alan soruları sorma imkanı da buldular.

Tarihi Müzede Deney Fırsatı

Üniversite ziyaretinin ardından, Santral İstanbul’a dönüştürülen Osmanlı Devleti’nin kent ölçekli ilk elektrik santrali Silahtarağa Elektrik Santrali’ni gezen öğrenciler, enerji müzesinde hazırlanmış deney düzeneklerinde deneyleri uygulama fırsatı buldular.

Öğrencilerin en çok uyguladığı deneyler, motor ve jeneratör, manyetik heykel, plazma topu, iletkenler ve yalıtkanlar, düzensiz sarkaç, van de graaff jeneratörü oldu.  Zıplayan halka deneyi ve zoetrop öğrencilerin en çok ilgi gösterdiği deneyler oldu.

 


Haber
:
Fuat Aydın
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
TAŞKIN IŞIK
Tarih
:
11 Mart 2016, Cuma 23:15
Okunma
:
2.537 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları