Fatih Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Fatih Okyanus Lise Öğrencileri Mehmet Akif Ersoy’u Kabri Başında Andı
Fatih Okyanus Lise Öğrencileri Mehmet Akif Ersoy’u Kabri Başında Andı Fatih Okyanus Lise Öğrencileri Mehmet Akif Ersoy’u Kabri Başında Andı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal marşı olan İstiklal Marşı'nın yazarı milli şair Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 80. yıl dönümünde Fatih Okyanus Koleji Lise öğrencileri Edebiyat öğretmenleri eşliğinde büyük şairin kabrini ziyaret etti.

27 Aralık 2016 Salı günü Fatih Okyanus Koleji 11. Sınıf öğrencileri ve Edebiyat öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen bu ziyarette öğrencilere şu mesajlar verilmeye çalışıldı:

“İstiklal Marşı şairimiz, büyük dava adamı Mehmet Akif Ersoy, ebedi aleme göç edişinin ardından geçen 80 yıla rağmen, eserleri ve fikirleri ile milletimizin yüreğinde hala dipdiridir. Akif, ölümünden sonra gelen kuşaklar boyunca Türk gençliğini, fikriyat ve hissiyat yönünden şekillendiren ustalardandır.

Üzerinde yaşadığımız ortak vatanın ve gölgesini paylaştığımız bayrağımızın manası bizim için neyse; Akif'in kaleminden dökülen İstiklal Marşı da aynı anlama gelmektedir. Kurtuluş mücadelesi verdiğimiz o günlerde, Mehmet Akif Ersoy milletimize kelimeler ve cümlelerden oluşan bir bayrak hediye etmiştir. Dünya döndükçe o bayrağı şerefle taşımak, her mısrasını hissedercesine yaşamak ve yarınlarımızı o ruh üzerine inşa etmek boynumuzun borcudur."

Bu topraklara ve bu milletin evlatlarına; nice kıymetli eser ve bir milli şuur armağan ederek aramızdan ayrılan Mehmet Akif Ersoy vefatının 80. yılında saygı, rahmet ve minnetle kabrine bırakılan karanfillerle bir kez daha yâd edilmiş oldu.


Haber
:
Fuat Aydın
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
KÜBRA ÇAKMAKTAŞ
Tarih
:
29 Aralık 2016, Perşembe 15:50
Okunma
:
1.345 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları