Fatih Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Töreni
18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Töreni 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Töreni
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Fatih Okyanus Koleji'nde 18 Mart 2016 Cuma günü gerçekleşen törende, Çanakkale Şehitleri yâd edildi. Dur Yolcu! Bilmeden gelip bastığın bu toprak, bir devrin battığı yerdir.

Fatih  Okyanus Koleji Tarih zümresi tarafından hazırlanan tören, şehitlerimize bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunması ile başladı. Çanakkale Zaferi’nin 101. yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizin Şehitler Günü’nü yâd etmenin büyük onurunu yaşamaktayız.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale Savaşları’nda verdiği üstün mücadele ve 276 kiloluk top mermisini sırtında taşıyan Seyit Onbaşı ve arkadaşlarının göstermiş olduğu kahramanlık, dünyada çok az milletin gösterebileceği bir kahramanlık örneğidir.

Çanakkale muharebeleri önemli bir savaş olmaktan öte, bağımsızlık mücadelelerinde dünya milletlerine örnek olma yönünden de önem arz etmektedir.

18 Mart 2016 Cuma günü, Çanakkale Zaferi'ni anmak amacıyla gerçekleştirilen programda okunan şiirler, gösterilen videolar ve tiyatro gösterisi ile o günün atmosferi tekrar yaşatıldı.


Haber
:
Fuat Aydın
Editör
:
Kuzey Kayahan SARAN
Fotoğraf
:
Batuhan Gümüş
Tarih
:
24 Mart 2016, Perşembe 11:48
Okunma
:
1.559 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları