Çekmeköy Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Çekmeköy Okyanus Koleji Ortaokulu öğrencileri Safranbolu ve çevresinde tarihi ve kültürel bir yolculuğa çıktılar…
Çekmeköy Okyanus Koleji Ortaokulu öğrencileri Safranbolu ve çevresinde tarihi ve kültürel bir yolculuğa çıktılar… Çekmeköy Okyanus Koleji Ortaokulu öğrencileri Safranbolu ve çevresinde tarihi ve kültürel bir yolculuğa çıktılar…
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri'nde öğrencilere yönelik geziler devam ediyor. Çekmeköy Okyanus Koleji öğrencileri , 15-16 Kasım 2018 tarihleri arasında Amasra-Safranbolu gezisine çıktılar.

15 Kasım 2018 Perşembe sabahı ile başlayan gezi boyunca; Amasra ve Safranbolu bölgelerindeki tarihi ve doğal dokular, rehberler tarafından ayrıntılı bir şekilde öğrencilere tanıtıldı.

Öğrenciler gezinin 1. günü, Amasra kentini tüm güzelliğiyle görme fırsatı buldular. Amasra Kent Müzesi, Amasra Kalesi, Tarihi Çekiciler Çarşısı, Bakacak Tepesi, Kuş Kayası Yol Anıtı, Kristal Cam Terası ziyaret edilerek rehberler tarafından öğrencilere bilgi verildi. İlk günün ardından Safranbolu’ya geçilerek, Bağlar Saray Oteli’nde konaklandı.

2. gün ise Safranbolu bölgesini gezen öğrenciler, bölgede yer alanSafranbolu Yöresel Evleri, Yemenciler Arastası, Bakırcılar Çarşısı, Demirciler Çarşısı, Cinci Hanı, Hıdırlık Tepesi,  Safranbolu’nun yazlığı olan Yörük Köyü’nde Sipahioğlu Konağı'nı ve köyün tarihi Çamaşırhane’sini ziyaret ettiler.

Öğrenciler, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Safranbolu’nun tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini keşfetme imkânı buldular. Safranbolu gezisi aynı zamanda öğrencilerin geleneksel mimariyi, yerel kültürü ve yöresel lezzetleri tanıma imkânı bulduğu, işbirliği ile öğrenme tecrübesinin de kazanıldığı bir gezi oldu.


Haber
:
Cansu Doğan
Editör
:
foto_cam
Fotoğraf
:
TUĞÇE DEĞİRMENCİ
Tarih
:
19 Kasım 2018, Pazartesi 15:25
Okunma
:
722 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları