Çekmeköy Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Çekmeköy Okyanus Koleji Ortaokulu 5. 6. 7. Sınıf Öğrencilerinin ‘Sessizlikte Diyalog’ Gezisi
Çekmeköy Okyanus Koleji Ortaokulu 5. 6. 7. Sınıf Öğrencilerinin ‘Sessizlikte Diyalog’ Gezisi Çekmeköy Okyanus Koleji Ortaokulu 5. 6. 7. Sınıf Öğrencilerinin ‘Sessizlikte Diyalog’ Gezisi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Çekmeköy Okyanus Koleji Ortaokulu 5., 6., 7. Sınıf öğrencileri, 29 Kasım 2016 Salı günü Gayrettepe Metro İstasyonunda gerçekleşen rehberlik servisinin düzenlemiş olduğu ‘Sessizlikte Diyalog’ gezisine gittiler.

Sessizlikte Diyalog gezisi okul atölyelerinde deneyime katılan öğrencilerin, sınırlarını zorlayan aktivitelerden sonuç alarak, bireysel ve sosyal farkındalıklarının arttırılması, potansiyellerini keşfetmeleri, deneyimsel öğrenme yoluyla çözüm odaklı düşünme yetilerinin geliştirilmesi, açıklık ve hoşgörü konusunda gelişimlerinin sağlanması ve engelli kişilere saygı duymalarının sağlanması amaçlarına hizmet etmektedir. İçeriğinde yer alan aktivitelerle kendilerini daha iyi tanımaya başlayacak olan öğrencilerin duygusal zeka gelişimlerinde de önemli rol oynayacaktır.

Özel bir alana kurulmuş sergide işitme engelli rehberler ile birlikte, tamamen sessiz bir ortamda öğrencilerimiz sözsüz iletişimi öğrenmeye çalıştılar. Empati kurarak farkındalık kazandılar. Özel bölümlerden oluşan sergide; öğrenciler yüz ifadelerini ve vücut dilini nasıl etkin kullanabileceğini, işitme dışındaki duyularıyla neler başarabileceğini öğrendiler. Öğrenciler bu geziden çok memnun kaldıklarını ve duyabildikleri için çok mutlu olduklarını, bundan sonraki süreçte işitme engelli bireylere karşı bakış açılarının değiştiğini paylaştılar.


Haber
:
Gökçe Kanza
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Gökçe Kanza
Tarih
:
12 Aralık 2016, Pazartesi 15:49
Okunma
:
793 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları