Çekmeköy Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Çekmeköy Okyanus Anadolu Lisesi Liderleri Eğitimde
Çekmeköy Okyanus Anadolu Lisesi Liderleri Eğitimde Çekmeköy Okyanus Anadolu Lisesi Liderleri Eğitimde
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri liseli lider öğrencileri Sumru Ekici Yönetiminde “Organizasyon Yönetimi ve Liderlik Eğitimi” ne katıldı.

Kulüp ve Okul Liderleri Eğitimde

Okyanus Kolejleri liseli lider öğrencileri Sumru Ekici Yönetiminde “Organizasyon Yönetimi ve Liderlik Eğitimi” ne katıldı.

Okyanus Kolejleri'nin Kariyer Odaklı Yetenek Merkezli Eğitim yaklaşımının beraberinde getirdiği oluşumlardan biri de okullarımızda proje lideri öğrencilerin belirlenmesi. Üstelik bu öğrencilerin Okyanus Kolejleri'nin liselerindeki diğer öğrenciler tarafından demokratik süreçleri işletmesiyle seçilmiş olması ayrı bir önem taşımakta.

Geçtiğimiz haftalarda okullarımızda Kariyer Kulübünü belirleyen öğrencilerimiz ilk toplantılarını yaptılar ve bu öğretim yılında kulüplerine liderlik edecek temsilciler belirlediler. Okul Başkanımız Semi Yetimoğlu ve kulüp temsilcilerimiz Setenay Küçükbayraktar, Tarık Uzunlu, Barış Ünlü, Esra Taş, Yunus Araç, Ali Can Şen, Alperen Kazancı, Müge Öztekin, Emirhan Ercan ve Süeda Pal kulübün çalışmalarında iletişim, planlama, ekip oluşturma, organizasyon hazırlığı konularında sorumluluklar alıyor, Rehberlik Bölümüyle işbirliği içinde çalışıyor.

Ekip Olabilmek ve Liderlik Yetenektir

Günümüzde profesyonel iş dünyasının önemle vurguladığı kavram yetenektir. Ve yine ekip üyesi olabilmek, proje üretip bu projelere liderlik edebilmek de yine önemli nitelikler olarak vurgulanmakta. İşte bu bilinçle Okyanus Koleji öğrencilerini eğitim-öğretim sürecinde rol alması için cesaretlendiriyor, fırsatlar sunuyor. Kariyer Kulüpleri ve Okul Öğrenci Meclisleri öğrencilerin bireysel, sosyal gelişimi için değerli imkânlardır.

Profesyonellerden Eğitim Alındı

Sayıları 160 kişiyi bulan İstanbul'daki Okyanus Koleji  Kariyer Kulüpleri Temsilcileri ile İstanbul'daki okullarımızın Okul Öğrenci Meclisi Başkanları 11 Aralık Cumartesi 10.00'da başlayıp 16.00'da tamamlanan  Organizasyon Yönetimi ve Liderlik Eğitimi aldı.

Günün ilk eğitimin konusu  İtibar Yönetimi oldu. Önemli şirketlerde Kurumsal İletişim Yöneticiliği yapan Çağdaş Yıldız kişisel marka yönetimi ve itibar oluşturma-koruma konularında öğrencilere ilk defa duydukları kavramları örnek olaylar paylaşarak sundu.

Uzun yıllardır Genç Sosyal Girişimciler Proje Koordinatörlüğünü de yürüten, Bilgi Üniversitesi Uluslararası Öğrenci İletişimi ve Kabul Müdürü Serdar Apaydın Proje Liderliği konusunda eğitim sundu.

Eğitim gününde iz bırakan eğitimcilerden bir diğeri de Bilgi Üniversitesi Kurumsal Tanıtım Direktörü ve üniversitesinin yönetim kurulu danışmanı Murat Saydam oldu. Organizasyon Yönetimi ve Etkili İletişim konularında sunulan eğitim Saydam'ın interaktif sunumuyla oldukça keyifli geçti.

Okyanus Kolejleri Lise Ana Bölüm Başkanı Ömer Açıkyürek, Kariyer Odaklı Yetenek Eğitimi modelinin fırsatlarını nasıl kullanılabileceği konusunda hatırlatmalarda bulundu.


Haber
:
Gökçe Kanza
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Gökçe Kanza
Tarih
:
13 Aralık 2016, Salı 16:39
Okunma
:
1.669 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları