Bursa - Nilüfer Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Nilüfer Okyanus Kolejinde Şeb-i Arûs Töreni
Nilüfer Okyanus Kolejinde Şeb-i Arûs Töreni Nilüfer Okyanus Kolejinde Şeb-i Arûs Töreni
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Nilüfer Okyanus Koleji'de Hz. Mevlana'yı anma etkinlikleri çerçevesinde Şeb-i Arus programı yapıldı.

Nilüfer Okyanus Koleji, 7-17 Aralık Hz. Mevlâna’yı anma etkinlikleri çerçevesinde 16 Aralık 2016 Cuma gecesi, saat 19.00’da tüm velilere  “Şeb-i Arus” programı  yaptı. Okulumuz, tören öncesinde bir kokteyl verdi, ardından konferans salonunda program başladı. Programa okul koordinatörümüz Muhammet Yıldırım, kademe müdürlerimiz, veliler, bazı öğretmen ve öğrencilerimiz katıldı.

Mevlâna Uzmanı olan Edebiyat Öğretmenimiz Canan Işık; “Hayatı ve Bilinmeyen Yönleriyle Hz. Mevlâna”yı anlattı. Öğretmenimiz; Mevlâna’nın hayatını, onun yaşadığı döneme ve sonrasına etkilerini, İslâm dünyasına kazandırdıklarını ve Hz. Mevlâna’nın Belh’te başlayan  gurbet ve ayrılık hayatının bazen yalnız, bazen kalabalıkta; ama hep sevgiliyle birlikte olunan 66 yılın ardından vuslatla sonuçlandığını anlattı. Ölüm gününü, yeniden doğuş olarak kabul eden Mevlâna’nın sevgiliye vuslatına düğün gecesi anlamına gelen “Şeb-i Arûs” denir. Canan Işık, programda zaman zaman ney eşliğinde şiirler okudu. Ayrıca, ortaokul Müdürümüz Adem Buz da Mevlâna’nın “Aşk” anlayışından bahsederek onun bir şiirini okudu. Sunumdan sonra Özcan Uçarer, birbirinden güzel ilahiler söyledi ve sema gösterisi başladı.

Büyük beğeni toplayan program sonrasında okul koordinatörümüz Muhammet Yıldırım, teşekkür konuşması yaparak öğretmenimize ve Özcan Uçarer’e çiçek verdi. Ayrıca velimiz Selvihan Zeytun da filografiyle yaptığı bir semazeni öğretmenimiz Canan Işık’a hediye etti.


Haber
:
Fazilet Aydın Akın
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Halide Azeran Demirkol
Tarih
:
20 Aralık 2016, Salı 11:26
Okunma
:
805 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları