Bursa - Nilüfer Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | Nilüfer Kampüsünde Universty of Waterloo Matematik Yarışması Sevinci Yaşandı
Nilüfer Kampüsünde Universty of Waterloo Matematik Yarışması Sevinci Yaşandı Nilüfer Kampüsünde Universty of Waterloo Matematik Yarışması Sevinci Yaşandı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Universty of Waterloo, her yıl lise öğrencileri arasında uluslararası bir matematik yarışması düzenleniyor. Bu yıl Mart ayında yapılan yarışmanın sonuçları açıklandı.

Tüm Okyanus Koleji şubelerinden toplam 165 öğrenci ile katıldığımız yarışmaya Nilüfer'den İngilizcesine ve Matematiğine güvenen 8 öğrencimiz katıldı. Farklı seviyelerde 24 soru ile hazırlanmış sınavın tavan puanı 150 olarak belirlenmişti. 120 ve üzeri puan alan öğrenciler başarı sertifikası ile okulun en yüksek puanını alıp 1. olan öğrenciler ise madalya ile ödüllendirildi.
 
Waterloo Üniversitesi'nin Matematik ve Bilgisayar Eğitimleri Merkezi CEMC'den gelen ödülleri öğrencilere takdim ederken; matematik öğretmenimiz Gülsevil İğde, matematiğin bir hayat felsefesi olduğunu ve düzenli çalışan her öğrencinin başarılı olabileceğini söyleyerek yarışmaya katılmamış olan öğrencileri cesaretlendirdi.
 
Pascal Mathematics Contest sonuçlarına göre 9. sınıf öğrencilerimiz Gözde Öz ve Güven Öztürk hem katılın hem de yüksek puanlarından dolayı başarı sertifikalarını aldılar.
 
Cayley Mathematics Contest onuçlarına göre 10. sınıf öğrencilerimiz Aleyna Kozluca, Can Torun, Emre Çevik ve Emir Karslı ise tüm şubelerde en yüksek puanı alıp 1. liği paylaşan öğrencilerimiz olarak katılım ve başarı sertifikalarının yanında madalyalarını aldılar.
 
Fermat Mathematics Contest sonuçlarına göre 11. sınıf öğrencilerimiz Enes Kederli ve Ömer Karslı hem katılın hem de yüksek puanlarından dolayı başarı sertifikalarını aldılar.
 
Öğrencilerimizi ve matematik öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarını devamını diliyoruz. 

Haber
:
Fazilet Aydın Akın
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Fazilet Aydın Akın
Tarih
:
20 Nisan 2017, Perşembe 10:32
Okunma
:
2.112 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları