Hepimiz, dünyaya geldiğimizde "agucuk-gugucuk" tan ibaret, etrafa anlamsız gözlerle bakan, sudan çıkmış balık gibi bebeklerdik. Karşımızda değişik sesler çıkartıp, oyunlar oynayıp, tek kelimemiz için taklalar atabilecek ebeveynlerimiz vardı...
Öğrenci başarısı; birtakım etmenlerin bir araya gelmeleri sonucunda yaşanabilecek bir durum. Şimdi başarının gelmesi için yapılması gerekenlere kısaca göz gezdirelim.
Einstein ‘ın 100 Yıl Önceki Öngörüsü Nobel Ödülü Getirdi!
Bir bireyi yetiştirmek demek her şeyden evvel kendini bilen meslek sahibi bir birey yetiştirmek demektir. Bundan dolayı Sokrates’ten günümüze kadar gelmiş, eğitim sloganımız olan “Öğrenmeyi Öğretmek” bizim için geleneksel bir durumdur.
Dilin tanımına baktığımızda kısa ve öz olarak bir iletişim aracıdır denilmektedir...
Ders çalışma başlamadan önce buna kendinizi hazırlamanız gerekmektedir. Hazır bulunuşluk ve motivasyonun varlığı çalışmanıza katkı sağlamakla birlikte, verimli bir sonuç almanızın ilk adımı olacaktır.
Coğrafya ve Tarih dersleri birbirleriyle karşılıklı etkileşim içinde olan birbirini besleyen disiplinler olarak görülmüştür...
Hasta olduğumuz zaman hepimiz eczaneye gittiğimizde reçetesiz ilaç alamıyoruz. Ancak gıdalarımızda kullanılan ilaçlar için ne yazık ki bu böyle değil...
‘’Bulunduğu dokuya işgal yoluyla, vücudun diğer organlarına ise metastaz yoluyla yayılan,sınırsız büyüme potansiyeline sahip tümör’’ şeklinde tanımlanan kanser, kısaca kontrolsüz hücre bölünmesidir.Anormal hücre çoğalması ile oluşan tümörlerin ‘’iyi huylu’’ ve ‘’kötü huylu’’ olmak üzere iki çeşidi vardır. İyi huylu tümörler yayılmayıp sadece oluştuğu yerde kalırken, kötü huylu olanlar ise başladığı yerde kalmayıp çevresindeki dokulara sıçrayarak vücuda dağılır. Bu olaya metastaz adı verilir.
Eğitim yaş sınırı olmaksızın her anımızda farkında olarak ya da olmayarak hayatımızda. Eğitilen, eğitmen ve etraftakiler bu zincirde bir eğitime tabi değil midir?