Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | YGS’den Dersini Aldın Mı?
YGS’den Dersini Aldın Mı?
YGS’den Dersini Aldın Mı?

YGS Açıklandı!


Yükseköğretime Geçiş Sınavı sonuç ekranında, dört testin doğru ve yanlış yanıtlarını, bunlara göre oluşan farklı puan türlerini ve puanlarına göre sınava giren 2 milyon 200 bin öğrenci arasındaki sıralamanı görüyorsun.

Herhangi bir puanda 150’yi geçmişsen önlisans bölümü tercihinde bulunabileceği, yine herhangi bir puan türünde 180 puanı geçmişsen Lisans Yerleştirme Sınavına katılabileceği bilgisini görüyorsun.

Başka?...

Başka bir şey yok! Elimizde sadece bir sınav sonucu var. Ancak aklımızda pek çok görüntü, çevremizde bununla ilgili çok çok gürültü. Ağlayanlar, avutulmak isteyenler, derslere küsenler, çalışmayı bırakmakla kendilerini tehdit edenler...

Cevabını vermen gereken esas soru hâlâ aynı: Üniversiteyi kazanmak istiyor musun?

Yanıtı da değişmedi, aynı: Evet, tabii ki üniversitede okumak istiyorum.

Peki, YGS’de 180 barajını belki kıl payı belki yüzlerce puan farkla geçmiş durumdasın. Yapman gereken ne olmalı?

Bence de sence de YGS’nin hemen ardından gelen pazartesiden beri yapmaya başlamış olman gereken şeyi devam ettirmen en doğrusu.LYS’ye hazırlanmaya devam etmek. Ders çalışmak çok genel bir eylem ve hedefini bu ifadede duyamıyorum. Sen üniversiteye hazırlan. Yani birkaç ay sonra gerçekleşeceğine inandığın ve gerçekleştiğinde şaşırmayacağımız bir hedeften bahset.Sen üniversiteye hazırlığına hatta ve hatta bölümüne hazırlan. Örneğin de ki “……………………….. Bölümünde öğrenci olmaya hazırlanıyorum.” Noktalı yere istediğin bölümleri koy ve bu cümleyi kuruver.

Tekrar yazıyorum; LYS’ye hazırlanmaya devam et. Bu en uygun tutum olacaktır. Hedeflediğin bölümler için performansını kontrol et, çalışma planını gözden geçir. Geçen sene o bölüme girenler kimmiş ve neler yaşamışlar YGS’de. Sonra LYS’de ne sonuçlar almışlar. Evet, bunların tüm bilgisi işte burada yazıyor: yokatlas.yok.gov.tr .

Çünkü zaman ileriye doğru akıyor. Geride kalana dönüp bakabilirsin, ama YGS sonucunda doğru sayını artırıp, yanlış sayını eksiltemezsin.YGS’nin sana hem ilk büyük bir sınav deneyimin olarak hem de sonuç puanlarıyla ders vermesine, öğretmesine izin ver.

Yaklaşık 70 gün var. Yapman gerekenleri biliyorsun. Hedeflediğin bölümün testlerine odaklanacaksın. Derslerin her konusunda durumun iyiyse bunu çok iyi yapmaya, ortalamaysa bunu iyi hale getirmeye gayret edeceksin. Günde bir saat filan değil, boş zamanlarında hiç değil. Her gün dolu dolu otur kitap başına, al kalemi eline, kağıtları önüne harıl harıl çalışarak hazırlan.Her günü tamamlarken, başını yastığına koyarken enerjini doğru kullanmış olmanın memnuniyetini duy içinde. Ve verdiğin emeğin karşılığını alacağına inançla, yorgunluğunun keyfini çıkararak dal uykuya. Sabahları okul için veya uykunu aldığın için değil, kaldığın yerden hazırlanmaya devam etmek için uyan. LYS’nin kazanacağın bölüm üzerindeki etkisini, iyi puanın tercih döneminde sağlayacağı rahatlığı bilerek her gününü şahane bir hazırlık günü olarak yaşa.

 

Bora Serhat Çelik

Lise PDR Bölüm Başkanı


  • Paylaş

Lise 3882 2 30 Mart 2017, Perşembe

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar
Mehmet Güzelcan / 11 Nisan 2017, Salı 15:28
Gayet güzel bir yazı olmuş Bora hocam oldukça motive edici ve hırslandırıcı. Inşallah öğrencilerimiz bu yazıdan ve YGS den gerekli dersi alırlar ve de kendi geleceklerinin farkına varırlar. Sevgilerimle...
Esra Doğan / 11 Nisan 2017, Salı 17:40
Bora Hocam, gerçekten çok yerinde ve tadında bir yazı olmuş.
Özellikle "...başını yastığına koyarken enerjini doğru kullanmış olmanın memnuniyetini duy içinde..." cümleniz ve " Bence de sence " imgesi harika. Umarım gençler okur çünkü üslubunuz gençlere çok yakın olmuş.
Emeğinize sağlık.
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları