Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Dünyanın Kitabı
Dünyanın Kitabı
Dünyanın Kitabı

Zaman geçtikçe kitabın yararlarının anlaşılması ve sayılarının çoğalması sonucu kitaplıklar oluştu,o kadar yaygınlaşmıştı ki herkes evinde bir kitaplık bile oluşturmuştu.


Kitaplıkların gelişmesi ile kütüphaneler meydana geldi. Herkesin yararlanması okuması, başvurması için kurulan, içinde kitaplar bulunan binaya kütüphane denir.Her ilde en az 1 adet şehir kütüphanesi inşaa edilmeye başlanmıştı.

Kütüphaneler eski çağlardan beri insanlığın hizmetindedir. Araştırmalara  göre ilk kütüphane, Asurlular zamanında kurulmuştur. Osmanlı imparatorluğu döneminde de kitaba ve kütüphaneye önem verilirdi. O dönemden zamanımıza kadar gelen büyük kütüphaneler vardır.İstanbul’da Süleymaniye ve Beyazıt Devlet Kütüphaneleri,Ankara'da Millî Kütüphane, Millet Meclisi Kütüphanesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kütüphaneleri Osmanlılardan günümüze taşınan kütüphanelerdir.

Çağımızın buluşlarını kitap, dergi,gazete gibi yayın organlarından izleriz,amaşimdi hepsinden de önce internet var tabiki… Okuduğumuz kitaplar, dergiler, gazeteler bilgilerimizi artırır. Bizi dünyadaki gelişmelerden, değişmelerden haberdar eder. Kitaplar sevgili dostlarımızdır. Kitaplıklar, kütüphaneler kitapların bir arada bulunduğu yerlerdir.Bunlardan iyi yararlanıp bilgi dağarcığımızı,hayalgücümüzü,gelişimimizi arttırırız.

Ders çalışmak için de günümüzde kütüphaneleri  tercih edebiliyoruz,sessiz ve bol kitap içerdiği için.Bulunduğumuz yerdeki kütüphanelerden yararlanalım. Kütüphanelerin zenginleşmesi için satın alıp, okuduğumuz kitapları kütüphanelerearmağan edelim. Kitap alıp,okuyup tekrar geri verip daha çok insana ulaşmasını sağlayalım.

Millî Eğitim Bakanlığı, Mart ayının son pazartesi günü başlayan haftanın Kütüphane Haftası olarak,23 Nisan’ı ise Dünya Kitap Günü olarak değerlendirilmesini kararlaştırmıştır. Bu zamanlarda kitap ve kütüphanenin önemi anlatılır. Kütüphaneciliğin sorunları kamu oyuna duyurulur. Halk, kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirilir. Okullarımızda kütüphanenin yararlarından söz edilir. Kütüphanelerde uyulması gerekli kurallar öğretilir.

Keşke her Mart-Nisan ayında olduğu gibi kitap ve kütüphanenin hayatımızdaki önemini unutmayıp,zamanımızı kitapsız harcamasak,kitabın öneminin bir hafta değil her gün farkında olsak…

Gözde Balkır

Biyoloji Öğretmeni


  • Paylaş

Lise 2835 0 07 Mayıs 2018, Pazartesi

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları