Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Doğru Arkadaş Seçimi Hayatınıza Yön Verir
Doğru Arkadaş Seçimi Hayatınıza Yön Verir
Doğru Arkadaş Seçimi Hayatınıza Yön Verir

İyi Arkadaş İyi Yola Kötü Arkadaş Kötü Yola Götürür


Arkadaşlık, insan ilişkilerinin belirlenmesinde iletişimin temelinde aktif rol oynayan sosyal olgudur. Kişilik gelişiminde belirleyici olan çevre faktörünün temeli arkadaşlığa dayanır.

Çocuk eğitiminde arkadaşlık; karakterinde, sosyalleşmesinde ve özellikle dil gelişiminde yapıcıdır. Bu anlamda ikili diyaloglar kendini ifade etmede, yaratıcı düşünmede ve sözcük hazinesinin zenginleşmesinde işlevseldir.

Arkadaşlıktır paylaşımların hayat bulduğu, kendine bile itiraf edemediklerini ikinci gözle görebilme mutluluğu… Hayata aynı açıdan bakabilmek, aynadan yansıyan silüete ikinci ben diyebilmek… Zor zamanların sığınağı, sevinçlerin mimarı, korkusuzca yüzüne söyleyebilmek doğru ya da yanlışı…

Bazen kızmak kırılmak, bazense yanında sessiz kalıp ağlamak, konuşmadan da anlaşmak… Zordur tüm bunları yaşamda barındırmak. Sevgi ve saygıyla sentezlenen bu sosyal yapı tüm eğitim kurumlarında kendini hissettirir. Bunun içindir ki okullar hayatın ta kendisidir. Bizi biz yapan yaşamda model olmak ve kimlik gelişiminin oluşmasında doğru üslupla arkadaşça kişilere yaklaşmak kaçınılmaz bir durum, sosyal sorumluluktur.

Kişilerin doğumundan ölümüne kadar olan her süreçte kendilerini yakın hissedecekleri bir arkadaş çevresi olacaktır. Hassas olan nokta doğru insanlara hak eden değeri verebilmek ve arkadaş sıfatını layığıyla kullanabilmelerini sağlamaktır. Bunun içindir ki arkadaş “Can”dır, “Hayat”tır.  

Gülşah SEVGİ

Beylikdüzü Okyanus Koleji Türkçe Öğretmeni

 


  • Paylaş

Ortaokul 2814 0 11 Ekim 2016, Salı

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları