Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Bilgi-Matik
Bilgi-Matik
Bilgi-Matik

Matematik bilinen en eski bilim dallarından biridir. Zaman, teknoloji ve yaşam tarzlarımızla birlikte matematik çok büyük gelişim göstermiştir. Bilgisayarların hayatımıza girmesi ile birlikte matematiğin anlaşılması kolaylaşmaya başlamıştır. Hem öğrenciler hem de matematikçiler için yapılan işlemlerin model olarak ekrana yansıtılması matematiğin kavranması açısından büyük bir olanak sağlamıştır.


Matematiğin ana dalları genel hatlarıyla şunlardır: Soyut Cebir (cebir, vektör uzayı, modüller, alanlar, halkalar), Analiz (özellikle dizilerin limiti), Topoloji, Mantık, Sayılar Teorisi (tam sayıların işlemleri), Grup Teorisi (grup bir küme ve onun üzerine tanımlı bir işlemden oluşmaktadır), Türev, Olasılık, Kompleks Fonksiyonlar Teorisi.

Bu ana dalların görsel olarak yazılı bir şekilde hafızada kalması zordur. Günümüzde öğrenciler ve matematikçiler matematiksel hesaplamaları bilgisayarda hızlıca yapabilirken; fonksiyonlar, grafikler, algoritmalar ve çok boyutlu şekiller gibi zihinde zor şekillenecek ifadeleri çeşitli yazılımlar sayesinde görsel olarak elde edebilirler.

En çok kullanılan yazılımlar : Matlab, Mathematica, Maple, Mathcad, Latex’dir. Matematiksel yazılımlar ile grafik oluşturulabilir, çizim, modellemeler, hesaplamalar yapılabilir. Belki de en çok kullanılan matematik yazılımı olan Matlab, Mathworks tarafından geliştirilmiş bir yazılımdır. Matlab ile yaygın olarak matris oluşturma ve üzerinde işlem yapma, fonksiyon oluşturma, grafik çizme gibi matematiksel işlemler yapılabilmektedir.

Bilgisayar, çok büyük bir evren olan matematiği çözmemiz konusunda bizlere çok yararlı olmaktadır. Matematikçiler çeşitli yazılımlar sayesinde karmaşık denklemleri, çok boyutlu uzaydaki grafikleri, fazla bilinmeyene sahip fonksiyonları rahatça elde edebilirler. Bu matematiğin bilinmeyen bölümlerini, çözülemeyen denklemlerini araştırmak ve yapmaya çalışmak için matematikçilere umut olmaktadır.

Bilgisayarları sadece oyun oynamak, internete girmek veya basit bilgileri sormak için kullanmak yerine kendi bilgilerimizi ve bilgisayarın işlevselliğini birleştirirsek bambaşka matematik diyarlarına gidip hem kendimizi hem de matematiği geliştirebiliriz.

Çok fazla kollara ayrılan matematik diyarında matematiğin, matematik öğrenmenin ve matematik öğretmenin ne demek olduğunu görsel olarak bize sunan bilgisayarları kullanabilmek, beraberinde çok faydalı bilgiler getirecektir. 


  • Paylaş

Lise 1678 0 08 Mayıs 2019, Çarşamba

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları