Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | “Saygılı Hava Sahası” Oluşturun
“Saygılı Hava Sahası” Oluşturun
“Saygılı Hava Sahası” Oluşturun

İnsanız biz! Dolayısıyla bizi biz yapan en önemli şeylerden biri değerlerimiz…


İnsan, toplumsal bir varlık olması itibariyle birlikte yaşar. Birlikte yaşamanın sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için saygı olmazsa olmazımızdır.

Saygı, insanın kendi sınırları ile başka kişilerin sınırlarını bilmesi ve bu sınırların aşılmamasını içermektedir. Her anne-baba, çocuklarının karşılarındaki kişilere ve etrafa karşı saygılı olmasını ister. Saygı, kültürler arası farklılık gösterse de bütün kültürlerde ortak saygı kuralları mevcuttur.

Çocuk eğitiminde saygının kazandırılması önemli olmakla birlikte bunu öz saygıyı önemsememe noktasına götürmek; kendine güvensiz, girişimci olmayan inisiyatif kullanamayan, değişimi sorgulayamayan, zorluklarla mücadele edemeyen ve yeteneklerini geliştirmede zorlayıcı olmayan bireyler olmasına sebep olabilmektedir.

Bizim dışımızdaki her şeye, insanlara ve diğer canlılara değer vererek, kıymetli olduklarını ifade edecek söz ve davranışlarda bulunmak en önemli görevlerimizden biri olmalıdır. Bu sebeple birbirimize, ailemize, çevremize toplum içerisinde saygılı davranmalı, her zaman başkalarının sevincini ve acısını paylaşmalıyız.

İyi bir yaşam için saygı ve sevgi ile kalın.

Hoşçakalın…

Çiğdem Aghazadeh

Beykent PDR Birimi


  • Paylaş

Ortaokul 2215 0 21 Mayıs 2018, Pazartesi

E-Bülten Üyeliği
Yorumunuzu Yazınız
Yorumlar

Şu an herhangi bir yorum yok. İlk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları