Beylikdüzü Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Rehberlik Birimi'nden Sınav Kaygısı Grup Rehberliği
Rehberlik Birimi'nden Sınav Kaygısı Grup Rehberliği Rehberlik Birimi'nden Sınav Kaygısı Grup Rehberliği
  • Paylaş
Avcılar ve Beyklikdüzü Okyanus Koleji İlkokul ve Ortaokul Kademesi öğrencileri ile sınav kaygılarını yenmeleri için Mart ayı içinde başlayan kaygı görüşmeleri, her hafta düzenli olarak yapılıyor.

Okyanus Kolejleri'nde öğrencilerin sınav kaygısını yenmeleri için grup rehberliği etkinlikleri devam ediyor...

Avcılar Okyanus Koleji İlkokul ve Ortaokul Kademesi öğrencileri ile Mart ayı içinde başlayan kaygı görüşmeleri, her hafta düzenli olarak yapılıyor. Nisan ayı sonunda bitecek olan kaygı oturumlarında öğrenciler, çeşitli etkinlikler yaparak eğlenceli vakit geçiriyorlar.

Öğrencilere uygulanan sınav kaygısı envanteri sonrası, kaygı düzeyi yüksek çıkan öğrencilerle yapılan çalışmada, öğrencilere çeşitli uygulamalar yaptırıldı. Öğrencilere, nefes egzersizi ve EFT (emotional freedom techniques) gibi gevşeme egzersizleri öğretildi.

Beylikdüzü Okyanus Koleji'nde de 2 Mayıs 2013 Perşembe günü öğrencilerin sınav kaygısını yenmeleri için grup rehberliği yapıldı.

Mart ayı içerisinde Rehberlik Servisi tarafından öğrencilere sınav kaygısı envanteri uygulandı, uygulama sonucu kaygısı yüksek olan öğrencilere "sınav kaygısı" grup çalışması yapıldı.

Öğrencilere sınav kaygısının nedenleri ve kaygı ile baş etme teknikleri anlatılarak, sınavlardaki performanslarını arttırıcı teknikler öğretildi.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
26 Nisan 2013, Cuma 09:59
Okunma
:
6.218 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları