Beylikdüzü Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Ortaokul Öğrencilerine "Siber Zorbalık" Semineri
Ortaokul Öğrencilerine "Siber Zorbalık" Semineri Ortaokul Öğrencilerine "Siber Zorbalık" Semineri
  • Paylaş
Bahçeşehir, Beylikdüzü ve Avcılar Okyanus Koleji Ortaokul öğrencilerine, çağımızın teknolojiyle aynı hızda gelişen problemlerinden biri olan "Siber Zorbalık" konulu seminer verildi.

Okyanus Kolejleri'nde yeni eğitim öğretim yılı ile birlikte öğrencilere yönelik rehberlik seminerleri de başladı...

Bahçeşehir Okyanus Koleji'nde 26 Eylül 2013 Perşembe günü 5., 6. ve 7. Sınıf öğrencilerine Ortaokul Psikoloğu Özge Ödemiş tarafından, 10 Ekim 2013 Perşembe günü de 8. Sınıf öğrencilerine Rehber Öğretmen Esra Açıkses Aydın tarafından "Bilinçli İnternet Kullanımı ve Siber Zorbalık" konulu seminer verildi.

"Bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak bir birey ya da gruba, özel ya da tüzel bir kişiliğe karşı yapılan teknik ya da ilişkisel tarzda zarar verme davranışlarının tümü" olarak nitelendirilen siber zorbalık, çağımızın teknolojiyle aynı hızda gelişen problemlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

"Bilinçli internet kullanımı nasıl olmalı? Siber zorbalık nedir? Siber zorbalığı önlemek için hangi önlemleri almalıyız? Siber zorbalığa maruz kalan kişi bundan nasıl etkilenir? Siber zorbalık yapılıyorsa neler yapmalıyız ve kimlerle paylaşmalıyız?" gibi soruların cevaplarının verildiği seminerleri öğrenciler dikkatle dinledi.

Beylikdüzü Okyanus Koleji'nde de 22 Ekim 2013 Salı günü 5., 6., 7. ve 8. Sınıf öğrencilerine "Bilgi iletişim teknolojileri, güvenli internet kullanımı ve siber zorbalık" konulu seminer verildi. Öğrenciler siber zorbalığa maruz kaldıklarında ne yapmaları gerektiği konusunda bilgilendirildiler. Cep telefonu, televizyon, bilgisayar ve internetin doğru kullanılması hakkında bilinçlendiler.

Avcılar Okyanus Koleji'nde de 1 Kasım 2013 Cuma günü Konferans Salonu'nda 5., 6., 7. ve 8. Sınıf öğrencilerine Rehber Öğretmen Hande İpekli ve Psikolog Nida Ateş tarafından "Bilinçli İnternet Kullanımı ve Siber Zorbalık" konulu seminer verildi. Seminerde Bilinçli İnternet Kullanımı ve Siber Zorbalık'la ilgili video paylaşımlarında da bulunularak, seminer daha eğlenceli hale getirildi.

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
31 Ekim 2013, Perşembe 11:25
Okunma
:
4.147 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları