Beylikdüzü Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Okyanus'a Yeşil Bayrak Ödülü
Okyanus'a Yeşil Bayrak Ödülü Okyanus'a Yeşil Bayrak Ödülü
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri Beylikdüzü ve Avcılar Kampüsleri, "Eko Okullar" programı kapsamında iki yıldır sürdükdükleri yoğun çalışmaların sonucunda "Yeşil Bayrak" ile ödüllendirildiler.

Okyanus'a çevreci okul belgesi...

Beylikdüzü ve Avcılar Okyanus Kolejleri "Eko Okullar" programı kapsamında iki yıldır sürdükdükleri yoğun çalışmaların sonucu "Yeşil Bayrak" ile ödüllendirildiler.

Uluslararası geçerliliği olan ve çevreci okullara TURÇEV tarafından yapılan denetlemeler sonunda verilen Yeşil Bayrak Ödülü, tüm Okyanus Ailesi'ni gururlandırdı.

23 Avrupa ülkesinde ve Güney Afrika'da yaklaşık 7500 okulda uygulanmakta olan Eko-Okullar Projesi'nin uluslararası koordinasyonunu Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı(FEE,www.fee-international.org) yürütüyor.

TURÇEV (Türkiye Çevre Eğitim Vakfı), Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı'nın üyesi olarak bu projeyi 1995 yılında başlattı. Bugün Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bursa, Eskişehir, Giresun, İstanbul, İzmir, Kütahya, Rize, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Van ve Yalova illerimizden toplam 119 ilkokul ve ortaokul projede yer alıyor. 

Eko-Okullar Programı, Yeşil Bayrak Ödülü vermesi nedeni ile aynı zamanda bir ödül planı olma özelliğini de taşıyor. Yeşil Bayrak, uluslararası düzeyde tanınan ve saygınlığı olan, çevreye duyarlı okulu simgeleyen bir eko-etikettir. Ödülün geçerlilik süresi 2 yıldır. Bu sebeple ödülün her iki yılda bir yenilenmesi gerekmektedir. Eko-Okullar uzun verimli bir programdır.

Eko Okullar programında emeği geçen tüm öğrenci, öğretmen ve velilere teşekkür ederiz...


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
05 Haziran 2013, Çarşamba 17:16
Okunma
:
3.387 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları