Beylikdüzü Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Fen ve Teknoloji Dersi'nde "Kuvvet" Etkinliği
Fen ve Teknoloji Dersi'nde "Kuvvet" Etkinliği Fen ve Teknoloji Dersi'nde "Kuvvet" Etkinliği
  • Paylaş
Beylikdüzü ve Avcılar Okyanus Koleji 6. Sınıf öğrencileri, Fen ve Teknoloji Dersi'nde işlenen "Kuvvetler" konusunu "Halat Çekme Yarışması" ile eğlenerek öğrendiler.

Beylikdüzü Okyanus Koleji  6-A, 6-B ve 6-C  Sınıfı öğrencileri, Fen ve Teknoloji Dersi kapsamında eğlenceli bir etkinlik yaptılar.

27 Aralık 2012 Perşembe günü yapılan etkinlikte öğrenciler, "Dengelenmiş ve dengelenmemiş kuvvetler" konusunu spor salonunda yapılan halat çekme yarışması ile daha iyi kavradılar.

İki gruba ayrılan öğrenciler halatın iki ucundan çekerek güçlerini sınadılar. Böylece kuvvetler konusunun yaparak ve yaşayarak öğrendiler.

Avcılar Okyanus Koleji 6. Sınıf öğrencileri de, Fen ve Teknoloji Dersi'ni yaparak ve yaşayarak öğrenmeye devam ediyorlar.

Öğrenciler "Kuvvet" konusunu pekiştirmek ve dengelenmiş kuvvetleri öğrenmek amacıyla, Fen ve Teknoloji Öğretmenleri rehberliğinde 4 Ocak 2013 Cuma günü Okyanus Park'a giderek halat yarışı yaptılar. Böylece kuvvetin yönü, doğrultusu ve büyüklüğü hakkında bildiklerini kendi yaşamlarına uyarlamış oldular.

 


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
23 Ocak 2013, Çarşamba 14:40
Okunma
:
3.231 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları