Beylikdüzü Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Beylikdüzü Okyanus'ta "İnternet’te Güvende Kal" Semineri
Beylikdüzü Okyanus'ta "İnternet’te Güvende Kal" Semineri Beylikdüzü Okyanus'ta "İnternet’te Güvende Kal" Semineri
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Beylikdüzü Okyanus Koleji’nde 10 Aralık 2014 Çarşamba günü rehberlik ders saatinde tüm ortaokul öğrencilerine Rehber Öğretmenler Hande İpekli ve Sevda Şevik tarafından konferans salonunda “İnternet’te Güvende Kal” semineri verildi.

"Bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanarak bir birey ya da gruba, özel ya da tüzel bir kişiliğe karşı yapılan teknik ya da ilişkisel tarzda zarar verme davranışlarının tümü" olarak nitelendirilen siber zorbalık, çağımızın teknolojiyle aynı hızda gelişen problemlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.

Öğrenciler İnternet Güvende Kalmanın Yollarını Öğrendi

"Bilinçli internet kullanımı nasıl olmalı? Siber zorbalık nedir? Siber zorbalığı önlemek için hangi önlemleri almalıyız? Siber zorbalığa maruz kalan kişi bundan nasıl etkilenir? Siber zorbalık yapılıyorsa neler yapmalıyız ve kimlerle paylaşmalıyız?" gibi soruların cevaplarının verildiği semineri öğrenciler dikkatle dinledi.

Yapılan sunumun ardından öğrencilere interneti doğru kullandıklarında edinecekleri faydalar, yanlış kullanıldığında ise yaşayacakları tehlikeli ve riskli durumlar çeşitli videolar izletilerek anlatıldı.


Haber
:
Mete Doğanay
Editör
:
Mehmet KAPAN
Fotoğraf
:
Hande İpekli
Tarih
:
19 Aralık 2014, Cuma 11:44
Okunma
:
1.296 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları