Beylikdüzü Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | "Bilim ve Teknoloji Haftası"nda Heyecanlı Deneyler
"Bilim ve Teknoloji Haftası"nda Heyecanlı Deneyler "Bilim ve Teknoloji Haftası"nda Heyecanlı Deneyler
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Beylikdüzü Okyanus Koleji Ortaokul öğrencileri, "Bilim ve Teknoloji Haftası"nı deneyler yaparak ve yarışma düzenleyerek kutladılar.

Her yıl 8-14 Mart tarihleri arasında kutlanan "Bilim ve Teknoloji Haftası"nda Beylikdüzü Okyanus Koleji'nde de çeşitli etkinlikler yapıldı.

Beylikdüzü Okyanus Koleji Ortaokul öğrencileri, 12 Mart 2013 Çarşamba günü çeşitli deneylerle yaparak ve yaşayarak öğrendiler.

Fen Bilimleri öğretmenlerinin rehberliğinde gerçekleşen deneylerde öğrenciler hem çok şaşırdılar, hem de kalıcı öğrenme sağladılar.

Yaparak ve Yaşayarak Öğrenme

Renkli görüntülere sahne olan ‘’Heyecanlı Köpük Deneyi’’nde renkli diş macunu ile tanışan öğrenciler, "Kuru buz deneyi"nde oluşan muhteşem manzarayı adeta nefeslerini tutarak izlediler.

"Canlı maya"’ deneyi ile mayalanan şekerin balonu nasıl şişirdiğini gözlemleyen öğrenciler, "köpük bardağın kayboluşu"nu hayretle seyrettiler.

"Volkan deneyi"nde renkli yanardağ oluşumunu izleyen öğrenciler, "Basit elektrik devresi deneyi"nde yarışarak hünerlerini sergilediler.

Heyecanlı Yarışma

Basit elektrik devresindeki iletken tele yine iletken olan bir teli dokundurmamayı ve böylece ampulün ışık vermemesini amaçlayan yarışmada ise öğrenciler heyecanla yarıştılar.

Yarışma sonunda başarılı öğrenciler ödüllendirildi. 


Haber
:
Özer TUNA
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
15 Mart 2014, Cumartesi 21:30
Okunma
:
2.242 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları