Beylikdüzü Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | "Ben Bilmem, Hocam Bilir" Yarışması
"Ben Bilmem, Hocam Bilir" Yarışması "Ben Bilmem, Hocam Bilir" Yarışması
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Beylikdüzü ve Avcılar Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi öğrencileri, 8-14 Mart Bilim Haftası'nı "Ben Bilmem Hocam Bilir" Yarışması ile kutladılar.

İnsanoğlu, tarihin çok eski dönemlerinden beri doğaya egemen olmak istemiştir. Bu nedenle, insan var oluşundan beri doğayla savaşmaktadır...

Gök gürlemesi, şimşek çakması, ay ya da güneş tutulması, hastalıklar, afetler, vb. doğa olayları insanın ilgisini çekmiş; kimi zaman da onu korkutmuştur. Öte yandan, yaşamını sürdürebilmek için korkusunu yenmeye çalışan insan, doğa olayını bilmek ve ona egemen olmak zorunda olduğunu kavramıştır.

Bilim sayesinde insanoğlu, bu olayları bilmek ve bunları kendi yararına yönlendirmek için varoluşundan beri bitmek tükenmek bilmeyen bir tutkuyla çalışmaktadır.

Okyanus Koleji öğrencileri de, bilimin hayatımızda ışık tutması dileğiyle tüm insanlığın Bilim Haftası'nı coşkuyla kutladılar.

Bu amaçla 8-14 Mart Bilim Haftası'nda, Beylikdüzü Okyanus Koleji'nde Fen ve Teknoloji öğretmenlerinin hazırladığı "Ben Bilmem Hocam Bilir Yarışması"na 5., 6. ve 7. Sınıf öğrencileri katıldı.

13 Mart 2013 Çarşamba günü yapılan yarışmada yer alan öğrenciler kura ile seçilerek, 3 gruba ayrıldılar.

"Proton, Nötron, Elektron" olarak adlandırılan gruplardaki öğrenciler, Fen ve Teknoloji Dersi'nde öğrendikleri bilgi ve kazandıkları becerileri yarışmada kullanarak kıyasıya mücadele ettiler.

Yarışma sonucunda; Buse Naz Yılmaz, Onur Uğur, Ali Adnan, Atahan Destan, Sude Tunçel ve Mert Akman isimli öğrencilerden oluşan Protonlar Grubu, 3500 puanla diğer grupları geride bırakarak 1. oldu.

Avcılar Okyanus Koleji Ortaokul Fen ve Teknoloji öğretmenleri de, 8-14 Mart Bilim Haftası'nı kutlamak amacıyla çeşitli deney ve becerilerden oluşan "Ben Bilmem Hocam Bilir" adlı bir yarışma düzenlediler.

Yarışma için başvuran öğrencilerden seçilen yarışmacılar verilen bir görevi öğretmenlerinin tahmin ettiği süre zarfında tamamlamaya çalıştılar.

Tahminlerini tutturan öğrenciler arasından puanı en yüksek olan öğrenciler yarışmayı birincilikle tamamladılar.

5. Sınıf Birincisi: Ahmethan Şahin

6. Sınıf Birincisi: Özge Akçay

7. Sınıf Birincisi: Ufuk Çağrı Çubukçu


Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi tebrik ederiz...


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
18 Mart 2013, Pazartesi 11:51
Okunma
:
3.466 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :
İlkay Eriş / 19 Mart 2013, Salı 01:15
Çok başarılı bir etkinlik olmuş, bütün çocukların eğlenerek bilimsel deneyler yapması ve bilgi ve yeteneklerini sergilemeleri için her yıl her şubede gerçekleşmesini çok isterim...
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları