Beylikdüzü Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Okyanus Koleji İlkokulu "Sınavlara Bakış Açısı ve Test Teknikleri" Sunumu
Okyanus Koleji İlkokulu "Sınavlara Bakış Açısı ve Test Teknikleri" Sunumu Okyanus Koleji İlkokulu "Sınavlara Bakış Açısı ve Test Teknikleri" Sunumu
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Beylikdüzü Okyanus Koleji' nde 14 Aralık 2015 Pazartesi günü İlkokul psikoloğu Betül Anaç 4.Sınıflara, 25 Aralık 2015 Cuma günü ilkokul psikoloğu Sibel Akkalay ise 3.Sınıf öğrencilerine yönelik 'Sınavlara Bakış Açısı ve Test Teknikleri" semineri verdi.

Seminer, öğrencilerin sınava bakış açılarının ne yönde olduğunu değerlendirilerek başladı. Sınav kaygısının ne olduğu ve nedenlerinin neler olabileceği üzerinde duruldu.

Daha sonra kaygı ile başa çıkabilmek için çocuklara altın kurallar anlatıldı. Öğrencilerde sınav kaygısı oluşturacak sebepler, kaygı ile başa çıkabilme yolları, olumlu düşünce geliştirebilme teknikleri, doğru nefes alma ve gevşeme egzersizleri, öğrenme yöntemleri, Odaklanma çalışması ve test teknik yöntemleri uygulamalı olarak gösterildi.

Seminer sırasında çocuklara sorular yönlendirilerek, sınavda hangi detaylara odaklandıkları hakkında bilgi alınarak, çocukların düşünce ve davranışlarında farkındalık oluşturulmaya çalışıldı. 


Haber
:
Esra Kaya
Editör
:
Onca UĞURLU
Fotoğraf
:
ESRA KAYA
Tarih
:
01 Ocak 2016, Cuma 14:25
Okunma
:
1.387 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları