Beylikdüzü Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Mimarlıktan Karikatüristliğe
Mimarlıktan Karikatüristliğe Mimarlıktan Karikatüristliğe
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Beylikdüzü Okyanus Koleji, karikatürist Salih Memecan'ı ağırladı.

25 Mayıs 2011 Çarşamba günü Beylikdüzü Okyanus Koleji öğrencileriyle buluşan Salih MEMECAN; İlköğretim Kademesi 3., 4., 5. ve 6. Sınıflar arasında yapılan “Okyanusta öğrenci olmak…” konulu karikatür yarışmasının finalistlerini belirleyip öğrencilere ödüllerini verdi.

Dereceye giren öğrenciler sırasıyla;

1.Feyza Naz Çebi 3/B

2.Doğu Yorulmaz 3/B

3.Yağız Beyazyüz 5/B

Karikatürist Memecan, iyi bir karikatürist olmak için rahat çizmenin, komik olmanın ve hayata farklı yönlerden bakabilmenin yeterli olduğunu belirterek, mesleğiyle ilgili merak edilenleri öğrencilerle paylaştı.

Mimarlıktan karikatüristliğe geçişini esprili bir şekilde hikâyeleştiren Salih Memecan, çocukluğunda çekingen ve kekeme olduğunu, bu yüzden anlatmak istediklerini çizerek ifade ettiğini söyledi. Karikatürist olmak isteyenlere bol bol çizim yapmaları tavsiyesinde bulunan sanatçı, önceleri konuşamadığı için çizdiğini, şimdi ise iyi çizdiği için bu gibi konuşmalara davet edildiğini vurguladı.

Karikatüristlerin ilkeli ve tutarlı olmaları gerektiğine de dikkat çeken Memecan, "Ben gazetede baş sayfada çıkan ve televizyonda yayımlanan 'Bizimcity' çizimlerimle her gün pek çok kişiye bir şeyler söylüyorum." dedi. Söyleşi sırasında karikatürlerinden örnekler sunan Memecan, öğrencilerin sorularını da cevapladı.

Söyleşi Beylikdüzü Okyanus Koleji Okul Müdürü Sinan Baraç’ın teşekkür çiçeği vermesiyle son buldu.

Çocukların hayran olduğu ‘Limon ve Zeytin’ karelerini topladığı kitap serisini de çocuklar için imzalayarak karikatürle mizah dolu anlar yaşattı.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
26 Mayıs 2011, Perşembe 09:20
Okunma
:
2.551 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları