Beylikdüzü Okyanus Koleji 4.sınıf öğrencileri, 29 Kasım 2011 Salı günü, Cebeci Halk Ekmek Fabrikası'na gitti.
Öğrenciler, Sosyal Bilgiler dersinde "Geçmişten Günümüze" konusunda öğrendikleri, bilgi ve teknolojik gelişmeleri bu gezi sayesinde pekiştirme şansı buldular.
Yüzyıllardır soframızdan eksik etmediğimiz ekmek, buğday başağından soframıza kadar uzun bir süreçten geçiyor. Geçmişte buğday, tarladan hasat edildikten sonra el değirmenlerinde öğütülüp, un haline getirilirken, günümüzde bu öğütme işlemi teknolojik makineler tarfından gerçekleştiriyor. Hamur, elde yoğrulurken şimdi hamur yoğurma makinelerinde, el değmeden yoğruluyor.
Öğrenciler, Fen ve Teknoloji dersinde, doğal-işlenmiş-yapay maddeleri öğrenirken, ham buğdayın işlendikten sonra nasıl una ve ekmeğe dönüştüğünü gözlemlediler.
Fabrikayı gezmeden önce temizlik kurallarına uyarak bone ve galoş kullanan öğrencilere, fabrikayı gezdiren Mehmet Ali Fidan, bir lokma ekmek için binlerce kişinin emek sarfettiniği, bu yüzden asla israf edilmemesi gerektiği konusunda öğütler verdi.
Haber | Esra TİRYAKİ ÇELEBİ | |
Editör | Esra TİRYAKİ ÇELEBİ | |
Tarih | 09 Aralık 2011, Cuma 12:13 | |
Okunma | 2.235 defa okunmuş |
Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?