Beylikdüzü Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | Eğitimde İyi Örnekler Konferansı'na Katıldık
Eğitimde İyi Örnekler Konferansı'na Katıldık Eğitimde İyi Örnekler Konferansı'na Katıldık
  • Paylaş
Okyanus Koleji Beylikdüzü Şubemiz, 17-18 Nisan 2010 tarihinde Sabancı Üniversitesinin düzenlemiş olduğu Eğitimde İyi Örnekler Konferansına KOŞARAK ÖĞRENİYORUM isimli proje ile katıldı.

Okyanus Koleji Beylikdüzü Şubemiz, 17-18 Nisan 2010 tarihinde Sabancı Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu “Eğitimde İyi Örnekler Konferansına” KOŞARAK ÖĞRENİYORUM isimli proje ile katıldı. Büyük ilgi gören projemizde gelecek yıl eğitim programları ile ilgili olumlu dönüşler aldık.

Bu yıl 7.'si düzenlenen konferansa kurulduğu günden bu güne kadar 8000 katılımcı, 600’ü aşkın örnekler sunulmuştur. 2010 yılında ise 554 projeden 83’ü sunum hakkını kazanan, 44’ü devlet okulu ,43’ü özel kurumlar, 9’u ise özel okullardandır.

Projemizi hazırlayan Beden Eğitim Öğretmenlerimizden Deniz DOĞRUSÖZ ve Fen Bilgisi Öğretmenlerimizden Sinem KÖKSAL sergiledikleri bu projede:

“6. sınıf öğrencilerinin Fen ve Teknoloji dersinde gördükleri sürat konusunun pratik yöntemler ile öğretilmesini amaçlamaktadır. Fen öğretimi yöntemini beden eğitimi dersi ile birleştirerek yöntemin etkinliği öğrenciler üzerinde denenmiştir. Çalışmada deneysel yöntem kullanılmıştır. Okulumuzda eğitim gören toplam 74, 6. sınıf öğrencisinden kontrol (n=37) ve deney (n=37) grubu olmak üzere iki grup oluşturulmuştur. İkinci gruba dersten sonra, 30 metrelik parkurda sürat koşusu yaptırılmıştır. Bu öğrencilerimiz iki nokta arasında aldıkları yolu ve kat ettikleri zamanı ölçmüşlerdir. Bu bilgileri kullanarak bir cismin süratini hesaplamayı öğrenmişlerdir. Bulgular öğrenci tutumları ve fen başarısı açısından gruplar arasında deney grubu lehine anlamlı farklar olduğunu ortaya koymuştur.”

Öğretmenlerimize teşekkür eder,başarılarının devamını dileriz.

BEDEN EĞİTİMİ / FEN BİLGİSİ ZÜMRELERİ


PROJE GURUBUMUZ







Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
24 Nisan 2010, Cumartesi 15:42
Okunma
:
4.403 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları