Beylikdüzü Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | 6 Şapkalı Düşünme Tekniği ile Eğlenceli Eğitim
6 Şapkalı Düşünme Tekniği ile Eğlenceli Eğitim 6 Şapkalı Düşünme Tekniği ile Eğlenceli Eğitim
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Beylikdüzü Okyanus Koleji 3. Sınıf öğrencileri, oyun sonucunda kazanmanın ve kaybetmenin doğal olduğunu 6 şapka tekniğini uygulayarak kavradılar.

Okyanus Kolejleri'nde farklılaştırılmış eğitim çalışmaları eğlenceli etkinliklerle sürüyor...

Beylikdüzü Okyanus Koleji 3. Sınıf öğrencileri, 21-25 Ekim 2013 haftasında Hayat Bilgisi Dersi'nde eğlenceli bir etkinlik yaparak, oyun sonucunda kazanmanın ve kaybetmenin doğal olduğunu 6 şapka tekniğini uygulayarak kavradılar.

Beyaz şapkayı takan öğrenci oyun sırasında kazanmak ve kaybetmeye tarafsız bakış açısıyla baktı. Kırmızı şapkayı takan öğrenciler duruma duygusal-sezgisel açıdan yorumlar yaparken; sarı şapkayı takan öğrenciler ise kazanmak veya kaybetmek durumlarının avantajlı, iyimser yönlerini irdelediler.

Siyah şapkayı takan öğrenciler; görüşülen konunun riskleri ve gelecekte doğuracağı problemleri yani olumsuz yönlerini ortaya çıkardılar. Sarı şapkalı öğrenciler ise yenilikçi düşündüler. Konuyla ilgili alternatifler ve yeni yaklaşımlar sundular. Mavi şapka, serinkanlı şapka olduğundan; düşünce sistematize edildi.

"Meta şapka" olarak da bilinen mavi şapkalılar, tüm süreci gözden geçirdiler ve ortak bir karar verdiler. Böylece öğrencilerin yaratıcılığı cesaretlendirilerek ortak bir sonuca ulaşması sağlandı.


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
31 Ekim 2013, Perşembe 14:56
Okunma
:
3.319 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları