Beylikdüzü Okyanus Koleji, İlkokul | Haber | "Kalbim Seninle" Projesi Hayata Girdi
"Kalbim Seninle" Projesi Hayata Girdi "Kalbim Seninle" Projesi Hayata Girdi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri desteği ile büyük sosyal sorumluluk projesi "Kalbim Seninle", ilk gün Nurseli İdiz ve Sibel Turnagöl'ün fotoğraf çekimleri ile başladı.

Birçok ünlü ismin desteğiyle ve Okyanus Kolejleri işbirliğinde gerçekleştirilen "Kalbim Seninle" Projesi, fotoğraf çekimleri ve röportajlarla devam ediyor.

İlk gün Nurseli İdiz ve Sibel Turnagöl'ün yer aldığı çekimlerde, Okyanus Koleji öğrencileri de kendilerine eşlik etti. Kalp sağlığı ve proje ile ilgili sanatçılara sorular yönelten öğrenciler, onlardan fikir ve görüşlerini aldılar.

İlk olarak sanatçılardan kalp ile ilgili bir slogan isteyen öğrenciler, güzel ve yaratıcı yanıtlar aldı.

Nurseli İdiz: "En erken ve en çok seveceğimiz şey önce kalbimiz olmalı."

Sibel Turnagöl: "Kalp, ilk olarak bana sevgi ve sağlığı çağrıştırır. Her ikisi de hayatımızda çok değerli olgular ve o bakımdan kalp çok önemli. Ona çok iyi bakmalıyız. Hayatımızda sevgi ve sağlığımıza da çok iyi bakmalıyız."

Çocukların sağlıklı büyüyebilmeleri, kalp sorunlarının sonradan hayatlarını etkilememesi için ailelere verebilecekleri tavsiyeler sorulduğunda ise;

Nurseli İdiz: "Anne-babalara, çocuklarına düzenli olarak check-up yaptırmalarını öneririm. Sağlıklı bir alt yapı oluşturursanız, ilerki  hayatlarında da kaliteli bir yaşama sahip olurlar. Dolayısıyla sadece bir yaştan sonra kontrollerin yapılması önem kazanmıyor, çok erken yaşlardan başlamalı. Düzenli olarak sağlık ve doktor kontrolleri önemli. Zaten günümüzde de bir çok imkanlar var. Benim anne-babam bu konularda çok titizdi ve dolayısıyla benim kızım da aynı şekilde düzenli olarak yetişti. Şimdi artık daha bilinçli olmalı anne ve babalar. Ne kadar erken yaşta alıştırılırsa çocuklar, hayatları boyunca diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması gibi erken yaştan başlayarak devam eder."

Sibel Turnagöl: "Biz hep yanlış bir şey yaparız, bebekleri şişman şişman severiz ama beslenme bebek ve çocuklarda son derece önemlidir. İlk olarak beslenmelerine çok dikkat etmeliyiz, özellikle kalp sağlığı için, ileride kollestrol gibi problemleri yaşamamaları için. Sağlık kontrollerini de hiç bir şekilde aksatmadan, dikkatli ve düzenli olarak yaptırmalıyız."

Son olarak öğrenciler, "Kalbim Seninle" Projesi'nin sanatçılara ne ifade ettiğini de öğrendiler.

Nurseli İdiz: "Bu tür sosyal projeler beni çok ilgilendiriyor. Çünkü günümüzde çok bencil ve sadece kendimiz için yaşamaya başladık. Dostluklar, komşuluklar yok oluyor, kimse kimsenin derdi ve hastalıkları ile ilgilenmiyor. Dolayısıyla bu tür projeler, insanlara vicdanlarını hatırlatıyor. Sadece kendimiz için değil başkaları için de yaşamamız gerektiğini hatırlatıyor. Bu katıldığım ikinci güzel proje, işallah bu tür projelerin devamı gelir."

Sibel Turnagöl: "Kalbim Seninle Projesi ilk olarak akla sevgiyi getiriyor, ama ancak sağlıklı bir kalp güzel sevgiler yaşatır diye düşünüyorum. O yüzden hem sevgimize, hem sağlığımıza, dolayısıyla kalbimize çok iyi bakalım mesajı veriyor. Ben bu konuda biraz ihmalkar biriyimdir ve bugün de bu proje bana bir ders olsun diyorum."


Haber
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Editör
:
Esra TİRYAKİ ÇELEBİ
Tarih
:
15 Kasım 2011, Salı 13:56
Okunma
:
3.263 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları