Beylikdüzü Okyanus Koleji, Anadolu Lisesi | Haber | YGS' de Tüm Öğrencilerimize Başarılar Dileriz
YGS' de Tüm Öğrencilerimize Başarılar Dileriz YGS' de Tüm Öğrencilerimize Başarılar Dileriz
  • Paylaş
YGS 12 Mart Pazar Günü Yapılacak

YGS Öncesi Tavsiyelerimiz:

1. Pazar sabahı YGS’ye girerken bugüne kadarki sınavlarda aldığın sonucun en iyisini almak, kendi kişisel dereceni yapmak amacıyla orada ol.

2. Sınava giderken nüfus kimliğin ve sınav giriş belgen mutlaka yanında olmalı. Bunu biliyorsun. Ve üşenmeden o Sınav Giriş Belgesinde yazan her sözcüğü oku, sınava, kurallara dair bilgiler orada yazıyor.

3. 12 yıl öğrencilik deneyimin var. Bu yılların sana kazandırdığı deneyimi ve bilgiyi Pazar sabahı YGS’de seferber et. 

4. Tüm varlığınla, yeteneğinle, dikkatinle 160 dakika o sırada, o kitapçık başında bulun. Sınav süresinin her anında motivasyonunu koru.

5. Eğer yeteri kadar emek vermişsen çıkacak soruların tamamına doğru yanıt verebilirsin. Ama bilmediğin konular varsa yine emin ol, soruları ve seçenekleri gördüğünde bazı şeyleri hatırlayacak, yine doğru yanıtı bulacaksın.

6. YGS, Yükseköğretim yani ön lisans ve lisans öğrenciliği için girdiğin bir sınav. YGS bunun için bir araç. Senin gerçek amacın üniversiteli olmak. Bu amacı kendine hatırlat. Böylece bu sınavı, bu aracı doğru kullanabilirsin.

7. Bu sınavda sana en büyük yardımı yine sen yapacaksın. Kontrollü ol, kendine güven, elinden gelenin en iyisini yapmak için kendini cesaretlendir. 

8. "Keşke, ama, tüh ya..."  diye başlayan düşüncelerin senin YGS başarında hiçbir faydası olmaz. Olumlu düşün ve olumlu tutumun olsun. Yani yapamadıklarına değil, yapabileceklerine ver enerjini. Bil ki enerjimizi neye odaklarsak o çoğalır.

9. Kitapçığın istediğin bölümünden başlayabilirsin. İster Türkçe ister Fen Bilimleri kısmından başla. Çözemediğin sorulara değil, çözebileceğin sorulara öncelik ver. Kolay ya da zor, testteki her sorunun kazandıracağı puan aynı.

10. İlk karşılaştığında çözemediğin soruları atla, sonrakilere geç. Sınav süresini verimli kullan. YGS temel bilgilerin sorgulandığı bir sınav. Bu temel bilgiler senin lise hatta ortaokul yıllarından bu yana bir şekilde gördüğün, duyduğun konulardan. Bu nedenle eğer bir soru seni zorlarsa kendine biraz zaman tanı, hatırlayacaksın.

11. Sınavda çabuk ol ama acele etme. Acelecilik hatayı besler. Heyecanın olması normal, bu heyecanının başarına faydası var. Heyecanın fazlaysa gözlerini birkaç saniye kapatıp birkaç derin nefes al. Ardından kaleminle, soruda istenilen bilgiyi anlamaya koyul. Serinkanlılığını koru. 

12. Hedeflediğin net sayısı, sınav puanı kendi rekorun olsun. Sınavdan sonra; sen de, ailen de, arkadaşların da öğretmenlerin de bilsin ki, sen YGS' de elinden gelenin en iyisini yaptın. Zaten başarı dediğimiz de olabileceğinin en iyisi olmaktır.

Sevgili 12. sınıf öğrencilerimiz, YGS’de bütün iyi dileklerimizle ve tüm kalbimizle yanınızdayız. Kendi kişisel derecenizi yapacağınıza inanıyoruz. BAŞARILAR...


Haber
:
Bora Serhat ÇELİK
Editör
:
Fırat TUMBUL
Tarih
:
09 Mart 2017, Perşembe 14:18
Okunma
:
16.144 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları